Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συμπάθεια και δημαγωγία για τις γυναίκες

Προσωπικές δεσμεύσεις και οράματα, όρκους πίστης και λόγια εκτίμησης και συμπάθειας, άφθονη δημαγωγία, αλλά καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα προβλήματα, περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τα προβλήματα των γυναικών.

Ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση των γυναικών του κόμματός του, δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα και τα μεγάλα διλήμματα των γυναικών «συζητώντας με τη σύζυγό του», ενώ ήταν αρκετά παραστατικός στην περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες (ανισότητα στην εργασία, στην αμοιβή και την επαγγελματική εξέλιξη, τη συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τη μη ύπαρξη υποδομών, ανεργία), χωρίς όμως να αναφερθεί και στα αίτια που τα γεννούν.

Περνώντας, όμως, στις προτεραιότητες και τα μέτρα του κυβερνητικού προγράμματός του, έμεινε σε σκόπιμα γενικόλογες και αόριστες διακηρύξεις και ιδέες, που αποσκοπούν απλά στην υφαρπαγή της ψήφου των γυναικών. Ακριβώς επειδή δεν είχε τίποτα συγκεκριμένο να πει, επιστράτευσε το προσωπικό του βάρος, για να δηλώσει ότι «δεσμεύομαι προσωπικά» για τα «πρέπει» ιδιαίτερης μέριμνας που χρειάζεται να ληφθούν για την εργαζόμενη μητέρα και τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Απαριθμώντας τις δέκα θέσεις που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε τη θεσμοθέτηση Ανεξάρτητης Αρχής για την εφαρμογή της Ισότητας των δύο φύλων, την ψήφιση της «Χάρτας της Οικογένειας», τη δημιουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών, την ίδρυση νέων δωρεάν νηπιαγωγείων, την εξασφάλιση περισσότερων και ουσιαστικότερων ολοήμερων δημοτικών σχολείων, τη συγκρότηση Ενιαίου Φορέα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, τη δημιουργία υπηρεσίας χρηματοδότησης γυναικείας δραστηριότητας (για γυναίκες επιχειρηματίες), προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για την άνεργη γυναίκα, τη θεσμοθέτηση μέτρων και κινήτρων στην αγορά εργασίας, τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως ο χαρακτηρισμός ως πολύτεκνης της οικογένειας με τρία παιδιά, την ισότιμη χορήγηση επιδομάτων και παροχών και στα δύο φύλα.

Στο τομέα της Υγείας επανέλαβε τα περί ελεύθερης και δωρεάν επιλογής γιατρού, ενώ στην Παιδεία υποσχέθηκε υποτροφίες και μέτρα στήριξης των φτωχών οικογενειών.

Τα παραπάνω τα βάφτισε «νέα πολιτική», για την υλοποίηση της οποίας χρειάζεται, βέβαια, «μια κυβέρνηση, που να ξεχωρίζει για την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα, τη σεμνότητα και την ταπεινότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε ενέσεις τόνωσης του ηθικού στις γυναίκες του κόμματός του, τονίζοντας ότι «η υπεροχή της ΝΔ είναι δεδομένη και επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις δημοσκοπήσεις».

  • Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κ. Καραμανλή - Δ. Αβραμόπουλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ