Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Το παιχνίδι της συγνώμης»

ΠΟΛΥ εύκολα λέει συγνώμη ο υποψήφιος νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τόσο εύκολα και συχνά που κάνει μερικούς να υποστηρίζουν πως «τη λέει, αλλά δεν την εννοεί» κι άλλους να υπενθυμίζουν, με νόημα, πως «από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο». Οι «άπιστοι Θωμάδες» ισχυρίζονται ότι «το παιχνίδι της συγνώμης» στοχεύει στην εξιλέωση και την αθώωση του Γ. Παπανδρέου από την κατηγόρια ότι είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος, αφού είχε πρωταγωνιστική και συνεχή συμμετοχή στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

ΕΝ πάση περιπτώσει, η πολιτική συγνώμη έχει αξία και σημασία όταν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις, ή παραλείψεις κι αν αποτελεί δέσμευση ότι δε θα επαναληφθούν τα ίδια «λάθη». Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι συγκεκριμένος στις αναφορές του - μιλάει γενικώς και αορίστως - ούτε καθαρός στις δεσμεύσεις του για το μέλλον και γι' αυτό δεν πείθει ότι έχει αγνές προθέσεις.

ΑΝ κάποιοι έχουν αδικηθεί κατάφωρα από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της τελευταίας δεκαετίας, είναι οι αγρότες. Η πολιτική αυτή ξεκλήρισε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους. Ο Γ. Παπανδρέου δε δίστασε να ζητήσει συγνώμη και από την αγροτιά, αλλά και πάλι γενικώς και αορίστως, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές και δεσμεύσεις...

ΑΠΟ την αγροτιά συγνώμη δεν πρόκειται να ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, που επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλία, θυμίζοντας το δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Αυτός παραμένει σκληρός κι αμετανόητος, όπως τότε που έστελνε τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν αλύπητα τους αγωνιστές της αγροτιάς και γέμισε την Ελλάδα με «αγροτοδικεία» της τρομοκράτησης.

ΟΙ αγρότες της Θεσσαλίας κι όλης της χώρας θα τιμωρήσουν στην κάλπη και τον αμετανόητο Σημίτη και το μετανοημένο διάδοχό του. Μόνο που πρέπει να προσέξουν να μην παρασυρθούν από τα κελεύσματα της Κίρκης κι ενισχύσουν, με την ψήφο τους, τη ΝΔ, γιατί θα πέσουν «από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη». Εναλλακτική λύση έχουν. Μπορούν να ψηφίσουν ΚΚΕ και να 'ναι σίγουροι πως δε θα χρειαστεί ποτέ να τους ζητήσει συγνώμη...


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ