Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Και οι εξετάσεις στο παιχνίδι των εκλογών

Με το «χαρτί» των αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα και τη διαρροή σχετικών σεναρίων στον Τύπο επιχειρεί τώρα το ΠΑΣΟΚ να «ξεπλύνει» την πολιτική του στην παιδεία, γνωρίζοντας καλά την αγανάκτηση που έχει συσσωρεύσει η κατάσταση της εκπαίδευσης, η γιγάντωση της παραπαιδείας, η βίαιη εκδίωξη χιλιάδων παιδιών λαϊκών οικογενειών από το λύκειο προς τη μισοκατάρτιση των ΤΕΕ.

Χτεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε πληροφορίες από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου σεναριολογούσαν για πακέτο προτάσεων που επεξεργάζεται ενόψει των προγραμματικών διακηρύξεων το ΠΑΣΟΚ και φτάνουν μέχρι κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κυβερνητική προπαγάνδα προεκλογικά ευαγγελίζεται αλλαγές, όταν ακόμα μαθητές σέρνονται στα δικαστήρια γιατί αντέδρασαν στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πατήσουν την «πεπονόφλουδα» των προεκλογικών «εκπτώσεων» του ΠΑΣΟΚ, ούτε να αναζητήσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της παιδείας σε αντίστοιχα μερεμέτια - προτάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία. Χρειάζεται να δουν ότι εξαιτίας της ίδιας πολιτικής τους καλείται να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια μια ακριβοπληρωμένη παιδεία φτιαγμένη για παραγωγή των αυριανών απασχολήσιμων. Επομένως, η παιδεία των λαϊκών αναγκών απαιτεί ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ