Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η KODAK ΑΠΟΛΥΕΙ. Την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας, ήτοι το 20% του εργατικού της δυναμικού, ανακοίνωσε η «Eastman Kodak Co» λόγω συρρίκνωσης των κερδών της. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 19 εκατ. δολάρια, ή επτά σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 113 εκατ. δολάρια, ή 39 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι συνολικές πωλήσεις της «Kodak» ανήλθαν στα 3,778 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΑ αποθέματα, σε παγκόσμια κλίμακα, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που δε συνάδει με τις υψηλές τιμές του προϊόντος, επισημαίνει ο ΟΠΕΚ, προειδοποιώντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο πλεονάσματος στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το καρτέλ εκτιμά ότι η ζήτηση για το πετρέλαιό του θα διαμορφωθεί στα 24,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο β΄ τρίμηνο, δηλαδή περί τα 3 εκατ. βαρέλια λιγότερο από την παραγωγή των 27,735 εκατ. του Δεκέμβρη.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ. O Ομιλος Αμερικανικών Τραπεζών (ΟΑΤ) προβλέπει ότι η οικονομία των HΠA θα σημειώσει ρυθμό αύξησης 4% το 2004, γεγονός το οποίο ενδέχεται να ωθήσει την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (FED) να προβεί σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων, περί τα μέσα του τρέχοντος έτους. Σε τριμηνιαία βάση ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης των HΠA προβλέπεται ότι θα είναι 4,2% κατά μέσον όρο, όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν του ο ΟΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ