Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Παγωμένη» επιστροφή Αβραμόπουλου

Διεκπεραίωση μιας εκκρεμότητας που έπρεπε να κλείσει αποτέλεσε για τον Κ. Καραμανλή η επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου, που δεν προσδίδει καμία «δυναμική» στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Οι εικόνες που ξετυλίχτηκαν χτες το μεσημέρι στη Ρηγίλλης μόνο για «επικοινωνιακή αξιοποίηση» δεν προσφερόταν, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυβε ότι έφερε σε πέρας ένα «άχαρο καθήκον» και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων προσπαθούσε να μεγαλώσει λίγο το «ανάστημά» του. Ενδεικτικό του παγωμένου κλίματος που επικρατεί είναι ότι αν και οι δύο άντρες έκαναν δηλώσεις, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ μοιράστηκαν μόνο οι δηλώσεις του Κ. Καραμανλή! Ο πρόεδρος της ΝΔ, καλωσορίζοντας τον Δ. Αβραμόπουλο, χαρακτήρισε την πράξη του να συμμετάσχει στον αγώνα της ΝΔ «απόφαση ευθύνης», καθώς «δηλώνει παρών στο αίτημα των πολιτών για συστράτευση όλων όσων συμμεριζόμαστε την ανάγκη για ουσιαστική αλλαγή». Προσπάθησε, βέβαια, να φουσκώσει την επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι «η συμβολή του στην κοινή προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική», αλλά αμέσως μετά τον «προσγείωσε» σε ρόλο απλού στρατιώτη, αναγορεύοντας σε κυρίαρχη την πολιτική της ΝΔ. «Σε 45 μέρες, τόνισε, οι πολίτες γυρίζουν σελίδα. Αποφασίζουν για μια νέα διακυβέρνηση, βασισμένη σε ένα συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης με τους πολιτικούς».

Από την πλευρά του ο Δ. Αβραμόπουλος δικαιολόγησε την επιστροφή του λέγοντας ότι «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη είναι αυτή που μπορεί σήμερα, με αρχηγό τον Κ. Καραμανλή, να κάνει πράξη την προσδοκία του λαού, για μια έντιμη και αποτελεσματική διακυβέρνηση». Δήλωσε ταπεινά ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ΝΔ, στο πλευρό του προέδρου και των στελεχών της, ενώ αποκήρυξε τον Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η συγνώμη του έρχεται πολύ αργά και δεν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα.

«Αδιάφορος» μάλλον εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει αν η επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου θα επηρεάσει το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι η ευρύτατη συμμετοχή του πολίτη στις διαδικασίες. Κάνουμε μια μικρή επανάσταση που απευθύνεται στον κάθε πολίτη που θέλει να συμμετάσχει, με πολύ μεγάλη κινητοποίηση, η οποία δείχνει συμμετοχή πολλών κοινωνικών στρωμάτων. Η διάθεση των νέων προς την πολιτική έχει αντιστραφεί και αυτό είναι ήδη ένα μεγάλο κέρδος»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ