Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
«Να κρίνουμε με την πείρα μας στις 7 του Μάρτη»

Σε εκδήλωση σπουδαστών του ΤΕΙ Πειραιά μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο ζωντανός διάλογος της ΚΝΕ με τους νέους ανθρώπους για τα προβλήματά τους, την αγωνία και την ανασφάλειά τους για το μέλλον συνεχίστηκε, χτες, με μια πλούσια συζήτηση των σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά με τον Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα τις βουλευτικές εκλογές στις 7 του Μάρτη.

«Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την πείρα μας. Να δούμε πώς βιώσαμε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και να κρίνουμε τη στάση και τις πράξεις της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. Από αυτό μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να είναι κριτήριο της ψήφου μας», τόνισε ο Θέμης Γκιώνης στην αρχική του τοποθέτηση. Το ΚΚΕ δεν ενημέρωνε μόνον το λαό αλλά και πρωτοστατούσε και οργάνωνε την πάλη του λαού, υπογράμμισε, και πρόσθεσε: «Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης για το λαό, είναι απόδειξη πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει».

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν η εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν οι νέοι και φυσικά η κατάσταση στην Παιδεία και τα σχέδια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το πλήρες ξεπούλημά της. Απ' τις ερωτήσεις των σπουδαστών φάνηκε η αγωνία τους για το πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση προς όφελος του λαού και της νεολαίας.

Χαρακτηριστικός ήταν ο τρόπος που σχολίασε o Θ. Γκιώνης, σε σχετική ερώτηση, τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους, οι οποίες στην ουσία απαλλάσσουν τον εργοδότη για τέσσερα χρόνια απ' την ασφαλιστική εισφορά: «Οι προτάσεις αυτές πρακτικά σημαίνουν να απολυθεί ο πατέρας για να προσληφθεί το παιδί με τελικό σκοπό να κερδίζουν περισσότερο οι επιχειρήσεις»...

Σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των σπουδαστών για τα περί ενότητας της Αριστεράς ο Θ. Γκιώνης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους με «ευκαιριακές συνεργασίες» αλλά με συνεργασίες αντιπαράθεσης με την πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα. Το θέμα δεν είναι το άθροισμα αλλά αν αυτή η συνεργασία θα έχει πολιτική ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική.

  • Πλούσια ανταλλαγή απόψεων, πλήθος ερωτημάτων και έντονος πολιτικός προβληματισμός ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΝΕ στην Πάτρα, προχτές Τετάρτη, με τη συμμετοχή του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης. Η εκδήλωση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες καθώς οι απαντήσεις του Θ. Γκιώνη έδιναν το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό από την πλευρά των φοιτητών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αξίες της εξέγερσης απαιτούν δικαίωση (2006-11-17 00:00:00.0)
Για πιο ικανή επαναστατική Οργάνωση νεολαίας (2006-01-22 00:00:00.0)
Στην Πάτρα και το ΤΕΙ Πειραιά (2004-01-18 00:00:00.0)
Εκλέχτηκε νέο ΚΣ και Γραμματέας (2001-12-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-12-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην παιδεία του Μάαστριχτ (1997-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ