Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποφάσισαν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία

Την απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης να καταργήσει ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία για τα καταστήματα που λειτουργούν σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η απόφαση αυτή του νομάρχη είναι ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές και τα συμφέροντα των πολυεθνικών του εμπορίου, που εισβάλλουν στην ελληνική αγορά με στόχο να τη μονοπωλήσουν καταργώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα».

Στο τέλος του καλοκαιριού και μετά από πιέσεις του Σωματείου προς τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων για τους χειμερινούς μήνες, που όριζε ότι την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Ενα μήνα αργότερα, όμως, όπως τονίζει το Σωματείο, ο νομάρχης με απόφασή του ανατρέπει την ομόφωνη απόφαση του ΝΣ και ανάβει το πράσινο φως για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, γνωρίζοντας την αντίθετη γνώμη των αρμόδιων φορέων.

Το ΔΣ της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης ως μεθοδευμένη την προσπάθεια του Κ. Παπαδόπουλου να καταργήσει την κυριακάτικη αργία στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος και τις χαριστικές άδειες που δίνονται σε εργοδότες. Δηλώνει, επίσης, πως δεν πρόκειται να ανεχτεί παραπέρα τον εμπαιγμό του νομάρχη και προειδοποιεί πως αυτή την καταχρηστική απόφαση θα την καταργήσουν στην πράξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ