Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
«Συμμετοχική» απόφαση για καταχρηστική απεργία!

Για 8η φορά τα δικαστήρια έκριναν καταχρηστικές τις απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ, που κάνουν κινητοποιήσεις εδώ και 2,5 χρόνια

Με μια απόφαση-καρμπόν του αυταρχισμού που διαπνέει την κυβέρνηση και στο ...νέο πνεύμα της «συμμετοχικής δημοκρατίας», το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε καταχρηστικές τις απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ που ξεκίνησαν την Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν χτες, με κύρια αιτήματα την άμεση ασφάλιση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή της διοίκησης του ΙΚΑ κατά των απεργιών που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) για τις 21, 22, 23 του Γενάρη 2004, με το αιτιολογικό ότι οι κινητοποιήσεις είναι καταχρηστικές. Μάλιστα, την απόφαση του δικαστηρίου προανήγγειλε η διοίκηση του ΙΚΑ όταν την παραμονή της έναρξης των κινητοποιήσεων με γραπτή ανακοίνωσή της καλούσε τους γιατρούς να μην πάρουν μέρος σε «μια εντελώς παράνομη και καταχρηστική απεργία».

Η αγωγή εκδικάστηκε προχτές και η απόφαση κοινοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Πριν όμως κοινοποιηθεί η απόφαση η διοίκηση του ΙΚΑ είχε κυκλοφορήσει ανακοίνωση με την απόφαση του δικαστηρίου και καμαρώνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως τους χειρισμούς της διοίκησης του ΙΚΑ».

Και με τη νέα αυτή απόφαση ουσιαστικά τίθεται υπό κατάργηση το δικαίωμα της απεργίας, αφού η προχτεσινή καταδικαστική απόφαση είναι η όγδοη μέσα σε 2,5 χρόνια, ενώ συνολικά οι γιατροί οδηγήθηκαν δέκα φορές στα δικαστήρια. Η πρώτη αγωγή κατά της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) εκδικάστηκε στις 4.7.2001 και ακολούθησαν άλλες εννέα. Τον Ιούνη του 2002 το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την απεργία των γιατρών, μια αγωγή δεν εκδικάστηκε, ενώ σε οχτώ περιπτώσεις οι απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύχτηκαν παράνομες και καταχρηστικές.

Η απεργία, πάντως, των γιατρών του ΙΚΑ συνεχίστηκε και χτες με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.

Νέα απεργία στην Αττική

Πενθήμερη απεργία ξεκινούν απ' τη Δευτέρα (26.1.2004) οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΙΚΑ, που έγινε στις 17.1.2004.

Οι συμβασιούχοι γιατροί ζητούν την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κατοχύρωση καθώς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ