Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Σπίτι από άμμο και ομίχλη»

Το «Σπίτι από άμμο και ομίχλη» είναι η ιστορία δύο ανθρώπων που οδηγούνται σε απεγνωσμένα άκρα, για να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία ενός σπιτιού. Πρόκειται απλά για ένα μικρό σπίτι στη Βόρεια Καλιφόρνια. Για την Κάθι Νίκολο είναι το τελευταίο ίχνος ελπίδας, τη ζωή που σχεδόν έχασε λόγω της εξάρτησής της από τα ναρκωτικά. Οταν ένα γραφειοκρατικό λάθος επιβάλλει την έξωσή της από το σπίτι, η Κάθι μένει άστεγη.

Ο νέος ιδιοκτήτης Μασούντ Αμίρ Μπεχράνι βλέπει το σπίτι ως την εκπλήρωση του αμερικανικού ονείρου, το οποίο κυνηγάει από τότε που έφυγε, μαζί με την οικογένειά του από το Ιράν, πριν από χρόνια. Ο πρώην σμήναρχος της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας έχει περιοριστεί στην Αμερική σε δουλικές εργασίες για να διατηρήσει μια επίφαση ευημερίας για την οικογένειά του. Τώρα δαπανά τις τελευταίες οικονομίες μιας ζωής, για να αγοράσει το σπίτι, το οποίο τουλάχιστον θα επαναφέρει στην οικογένειά του την άνεση που είχε κάποτε.

Αυτό που ξεκινάει σα διαμάχη για ένα μικρό σπίτι εξελίσσεται σε μια σύγκρουση πολιτισμών. Το «Σπίτι από άμμο και ομίχλη» καταπιάνεται με την άβολη αλήθεια ότι μερικές φορές αυτά που μας χωρίζουν είναι όχι οι αντιπάθειές μας, αλλά οι ελπίδες μας.

Το «Σπίτι από άμμο και ομίχλη» είναι μια ιστορία για τη μετανάστευση σε μια καινούρια χώρα και για ανθρώπους που αισθάνονται μετανάστες στη δική τους χώρα. Ηρωες που ψάχνουν μια στέγη, θέλουν από κάπου να «πιαστούν», να εκπληρώσουν τις κρυφές τους επιθυμίες να καλύψουν την ανασφάλειά τους.

Το σενάριο της ταινίας του πρωτοεμφανιζόμενου Βαντίμ Πέρελμαν είναι διασκευή από το βιβλίο του Αντρέ Ντούμπου. Πρωτοεκδόθηκε το 1999 και έκανε τεράστια επιτυχία. Μελαγχολικό περιεχόμενο με μελοδραματικά στοιχεία και πεσιμιστικό φινάλε... διαφορετικό στιλ ταινίας για την αμερικανική βιομηχανία, με καλές ερμηνείες και ωραία σκηνοθεσία.

Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό κεντρίζει το ενδιαφέρον και βάζει σε λειτουργία τη σκέψη.

«House of sand and fog»

Κοινωνική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Βαντίμ Πέρελμαν. Με τους: Τζένιφερ Κόνελι, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ρον Ελνταρντ, Σόρε Αγκντασλου, Τζόναθαν Αχντουτ, Φράνσις Φίσερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ