Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Στάδιο έξω από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την άμεση πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, αλλά και να σταματήσει ο παροπλισμός τους που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2003. Με τη χτεσινή κινητοποίησή τους υποχρέωσαν τον υφυπουργό Γ. Λιάνη, στη συνάντηση που είχαν μαζί του, να δεσμευτεί για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Οπως κατήγγειλε το στέλεχος της ΔΑΣ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ, Σ. Αγγουράκης, η διοίκηση του ΟΑΚΑ χρωστάει στους 340 περίπου εργαζόμενους τα δεδουλευμένα από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη μέχρι σήμερα και τις αυξήσεις για όλο το 2003. Το συνολικό ποσό ανέρχεται περίπου στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα χρωστά στο ΙΚΑ περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης, ο Σ. Αγγουράκης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι παρ' όλη την τεράστια εμπειρία τους στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων δε συμμετέχουν στο σχεδιασμό για τους Αγώνες του 2004, παρόλο που πολλές δραστηριότητες των Ολυμπιακών Αγώνων θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πέρα από τη δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων, δήλωσε ότι δεν μπορεί να λυθεί προς το παρόν το ζήτημα της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ. Ενώ για το ζήτημα του παροπλισμού τους, είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το ποιος συμμετέχει στο σχεδιασμό του 2004, αλλά του Οργανισμού «Αθήνα 2004»!!!

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον το δικό τους και των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς έχουν ενδείξεις ότι στο παρασκήνιο μεθοδεύεται η έμμεση ιδιωτικοποίησή τους ή η διαχείρισή τους από ιδιωτικές εταιρίες. Στις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της δράσης τους.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το θέμα των εργαζομένων στο ΟΑΚΑ έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Τ. Τσιόγκας, ρωτώντας τον υπουργό Πολιτισμού τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά από την άλλη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων γίνονται πέρα από κάθε λογική δαπάνες για λογής - λογής έργα αμφιβόλου ή ανύπαρκτης χρησιμότητας, ενώ πρόσφατο είναι το «δώρο» ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες των ανώνυμων ποδοσφαιρικών εταιριών.

Οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ, συνεχίζουν οι βουλευτές, έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις που «τρέχουν». Επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι και για να μην υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, επανέρχονται στο ζήτημα της επαρκούς αξιοποίησης του προσωπικού του ΟΑΚΑ στην προετοιμασία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και μετέπειτα, που ήδη έχει στο ενεργητικό του θετική συσσωρευμένη εμπειρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ» (2020-06-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για καταβολή δεδουλευμένων - Ασφάλιση (2013-11-26 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε «Εξπρές» και «Εξέδρα των Σπορ» (2012-03-17 00:00:00.0)
Σε αδιέξοδο με την ανοχή της κυβέρνησης (2010-01-06 00:00:00.0)
Απαιτούν τα δεδουλευμένα (2004-06-09 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι (2001-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ