Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Μια βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει από αύριο, καθώς εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης.

  • Πενθήμερη απεργία ξεκινούν από αύριο οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΙΚΑ, που έγινε στις 17.1.2004.

Οι συμβασιούχοι γιατροί ζητούν την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κατοχύρωση καθώς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΙΚΑ.

  • Σε 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία, τη Δευτέρα, 26 Γενάρη, και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, προχωρούν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ.

H Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία και να παλέψουν για: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, πληρωμή κάθε μήνα.

  • Εκδικάζεται σήμερα η αναβολή της δίκης των εργαζομένων του Κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ), μετά από προσφυγή της διοίκησης του Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι του ΚΗΥΚΥ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απ' την περασμένη Τρίτη και συνεχίζουν με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απαιτούν να μην εφαρμοστεί, όπως έχει, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που προβλέπει την εποπτεία του ΚΗΥΚΥ από το ΙΚΑ, η οποία τού στερεί πλήρως την οικονομική και διοικητική του αυτοτέλεια, χωρίς δικούς του πόρους και χωρίς περιουσία.

  • Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας την προσεχή Πέμπτη, 29 Γενάρη, ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την ίδια μέρα, οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν και πορεία στη Βουλή στις 10.30 π.μ, ενώ η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Οι δικηγόροι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι παρακρατεί πάνω από 120 δισ. δραχμές που εισέπραξε και δεν απέδωσε στο Ταμείο Νομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ