Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των αγροτών Πέλλας

Υπέρ της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο υπολογίζει ο ΕΛΓΑ τις αγροτικές αποζημιώσεις τάχθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Πέλλα

Περιοδεία σε χωριά της Πέλλας, με στόχο τη συζήτηση με τους ροδακινοπαραγωγούς των προβλημάτων που τους απασχολούν, πραγματοποίησε, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου. Στις συναντήσεις αυτές έγινε επίσης ενημέρωση για τη σχετική με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή.

Η Μ. Μπόσκου τόνισε, μιλώντας στους αγρότες στο Ριζό και το Αρσένι, ότι το ΚΚΕ και μέσα και έξω από τη Βουλή, με συμμετοχή σε συγκεντρώσεις κλπ., είχε απαιτήσει από την κυβέρνηση την έκτακτη ενίσχυση για φέτος του εισοδήματος των παραγωγών ροδακίνων, ώστε αυτοί να μη χρεοκοπήσουν με τις τιμές που προβλέπονται να εισπράξουν. Ταυτόχρονα απαίτησε την έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών, καθώς και την εξεύρεση αγορών με ευθύνη της κυβέρνησης. Αναφερόμενη στον ΕΛΓΑ σημείωσε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, που δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα το ποσό που προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος, ο Οργανισμός αυτός οδηγείται στο δανεισμό και άρα στη χρεοκοπία, με προοπτική η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής να περάσει στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.

«To KKE ζητά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ζημιών, έγκαιρη και ολοκληρωμένη πληρωμή των παραγωγών πριν τις γιορτές», υπογράμμισε η Μ. Μπόσκου. Τέλος κάλεσε τους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τους άλλους εργαζόμενους σ' ένα αγωνιστικό Μέτωπο Πάλης που θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα της ροδακινοπαραγωγής όσο και τα γενικότερα της χώρας, ενισχύοντας παράλληλα και εκλογικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ