Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Αποσύρει προσφυγές και μηνύσεις ο Σάββας Ξηρός

Αποσύρει την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να κριθούν άκυρες οι προανακριτικές του ομολογίες, καθώς και τις μηνύσεις του εναντίον Διώτη, Σύρου και γιατρών του «Ευαγγελισμού», ο Σάββας Ξηρός.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που έστειλε την προηγούμενη βδομάδα στο συνήγορό του Ιπποκράτη Μυλωνά, του ζητά να αποσυρθεί ρητά από την προσφυγή που έχει καταθέσει για λογαριασμό του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραιτούμενος έτσι από το αίτημα να κριθούν άκυρες οι προανακριτικές του ομολογίες στον «Ευαγγελισμό». «Επιθυμώ με θετικές σου ενέργειες να παραιτηθείς ρητά και από την προσφυγή που έχεις ασκήσει ενώπιον του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διότι άλλο κριτή δεν αναγνωρίζω για μένα παρά μόνο τον Θεό», γράφει στην κατάληξη της επιστολή του στον Ιππ. Μυλωνά. Και προσθέτει: «Σε παρακαλώ, αντίγραφο της παραίτησής σου να μου το γνωστοποιήσεις σύντομα και για το τυπικό τέλος της συνεργασίας μας».

Ταυτόχρονα με μια δεύτερη επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Σ. Ξηρός δηλώνει ότι αποσύρει τις μηνύσεις που είχε καταθέσεις κατά του εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Ι. Διώτη, του αρχηγού της εν λόγω υπηρεσίας Στ. Σύρου, καθώς και των υπευθύνων ιατρών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τους οποίους είχε μηνύσει θεωρώντας τους υπεύθυνους για την απόσπαση των ομολογιών του.

«Δεν επιθυμώ πλέον να στηρίξω ενώπιον της Δικαιοσύνης την έγκληση που κατέθεσα κατά δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατρών, σχετικά με ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός» δηλώνει ο Σ. Ξηρός, ζητώντας η επιστολή του αυτή «να θεωρηθεί ως παραίτησή μου από την έγκληση αυτή». Και προσθέτει: «Ακολουθώντας στην πράξη την αποστολική ρήση να αποφεύγουμε τις δικαστικές μάχες, και επειδή στη ζωή μου ποτέ δεν παραστάθηκα σαν πολιτική αγωγή εναντίον κανενός ανθρώπου ή του κράτους, δε θα παραβώ την αρχή αυτή ούτε και τώρα, παρ' όλα όσα υπέστην και υπέμεινα. Κριτής δικαίων και αδίκων ας είναι μόνο ο Θεός κατά τα έργα μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραβάσεις της νομοθεσίας κατήγγειλε ο συνήγορος του Τζωρτζάτου (2003-10-08 00:00:00.0)
«Κατασκευασμένες οι απολογίες μου» (2003-07-31 00:00:00.0)
«Δεν μπορούσε να καταθέσει ο Σ. Ξηρός όταν ανακρίθηκε» (2003-06-25 00:00:00.0)
Αντιφάσεις μαρτύρων εξοργίζουν την υπεράσπιση (2003-04-09 00:00:00.0)
Καταθέτουν σήμερα οι πρώτοι μάρτυρες (2003-03-18 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ