Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παραλλαγμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ άλλαξε άποψη περί των συμβόλων και του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος και ...καταλάγιασε το σχετικό θόρυβο, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη;

Σύμφωνα, με τις πληροφορίες μας, είχαν σκοπό να αλλάξουν τον πράσινο ήλιο με ένα ...πράσινο δέντρο. Ομως, μετά την τροπολογία Πάχτα και όλα τα σχετικά, σκέφθηκαν ότι μάλλον θα τύχει άσχημης υποδοχής μια τέτοια αλλαγή.

Αναρωτιόμαστε, μήπως, πρέπει να σκεφθούν γενικότερα οι επικοινωνιολόγοι τους να ...εγκαταλείψουν την ιδέα του ...πράσινου; Οπως και να το κάνουμε δημιουργεί άσχημους και μυστήριους συνειρμούς...

Οσο για το όνομα θα το κρατήσουν αλώβητο. Ετσι για να θυμόμαστε τις ...σοσιαλιστικές ρίζες του Κινήματος και να μη λέει ο κόσμος ότι τα ξερίζωσαν όλα, όπως τα δάση της χώρας.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ο Γεώργιος Παπανδρέου μάς επιφύλαξε και μια ακόμη πρωτοτυπία: Θέλει - λέει - διάλογο για αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων. Τι πρωτότυπο! Αρκετές αλλαγές έχουν κάνει μέχρι σήμερα, μια ακόμη δεν έχει και τόση σημασία. Αλλωστε, οι αλλαγές αυτές αποδείχνονται πάντα ευεργετικές για την παραπαιδεία...

Οσο για τη διαβόητη «μεταρρύθμιση» του Αρσένη και του Ευθυμίου, που, όπως ξέρουμε, είχε προκαλέσει της αντιδράσεις όλων των χωρών της Παιδείας ...κουβέντα. Βλέπετε, εκεί είναι η ουσία του πράγματος και τέτοια πράγματα τα αποφεύγει ο υποψήφιος.

Γενικότερα, πάντως, βλέπουμε μια τάση του «νέου ΠΑΣΟΚ» να απευθύνεται στους νέους ψηφοφόρους (αν και μόνον ως ...ψηφοφόρους τους βλέπει). Ισως θεωρούν ότι το νεαρό της ηλικίας τούς καθιστά εύκολους στόχους.

Μόνον, που έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι κυβερνώντες δε χρειάζεται κανείς πια να μεγαλώσει πολύ, για να βρεθεί απέναντι σε αδιέξοδα και δύσκολες καταστάσεις στην «εκσυγχρονισμένη Ελλάδα».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ