Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι ... «πολεοδόμοι» του «εκσυγχρονισμού»!

Μια και ο Χρ. Πρωτόπαππας επιχείρησε να συνδέσει τις αποκαλύψεις του «Ρ» για τις σκανδαλώδεις τροπολογίες με το ...«κλίμα σκανδαλολογίας των ημερών», να του «θυμίσουμε» το άλλο «επίτευγμα» του «εκσυγχρονιστικού» νομοθετικού έργου: Τη μετατροπή - και ευθέως -της Βουλής σε γραφείο νομιμοποίησης πολεοδομικών σκανδάλων! Προσέξτε:

«Η παρούσα έγκριση και ρύθμιση του παρόντος άρθρου επέχουν θέση άδειας της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής για την εκτέλεση των εργασιών ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης»!

***

Ετσι λέει το άρθρο 9 του νέου νόμου-«σκούπα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάπως έτσι καθιστούν τη Βουλή «επικυρωτήριο» των πολεοδομικών τους αυθαιρεσιών.

Είναι το άρθρο που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη και περιέχεται στο νόμο που, μεταξύ άλλων, επέβαλε τη χωροθέτηση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης πάνω στις σημαντικές αρχαιότητες του Μακρυγιάννη!

***

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η μελέτη του Μουσείου εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ήδη κρίνει ομοφώνως παράνομη την προμελέτη!

Για την ιστορία να πούμε, ότι ένας από τους «ήρωες» των ημερών, ο Σ. Βούγιας, έλεγε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ότι «το άρθρο 9 είναι ένα πολύ σημαντικό (...) Χωρίς αυτό το άρθρο δε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ικανοποιητικά το μεγάλο αυτό έργο (...)».

***

«

Παρεμπιπτόντως»: Μεταξύ των υπουργικών υπογραφών που συνοδεύουν το νόμο - φυσικά και το εν λόγω άρθρο - «φιγουράρει» και αυτή του Γιώργου Παπανδρέου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ