Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ρήξεις»...«Σε μια τολμηρή πρόταση για μη φυλάκιση των απλών χρηστών κάνναβης προχώρησε χθες εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Γ. Παπανδρέου, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξεις και να σπάσει ταμπού» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

Σκόπιμο «χάος»...«Αποκάλυψε η υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα για το "Πόρτο Καρράς" το νομοθετικό χάος και την ανεπάρκεια των αρμόδιων φορέων της δημόσιας διοίκησης στα θέματα δόμησης. Υπάρχει μια πληθωρική πολεοδομική νομοθεσία, συχνά αλληλοσυγκρουόμενη, από την οποία, όμως, λείπουν οι ουσιαστικές προβλέψεις και οι απολύτως απαραίτητες ρυθμίσεις. Αυτά τα κενά ή καλύπτονται με τροπολογίες, τις οποίες προωθούν οι έχοντες τη δυνατότητα και κατέχοντες τα μέσα ή "καλύπτονται" με αυθαιρεσίες και παρανομίες, στις οποίες καταφεύγουν και μεγάλα συμφέροντα και ο απλός οικιστής, που θέλει να χτίσει ένα εξοχικό ή να κάνει προσθήκες και πανωσηκώματα στο σπίτι του» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Διαπιστώσεις...«Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς πόσες ευκαιρίες χάνει η χώρα απλά και μόνο για να διατηρεί μια ολιγοπρόσωπη ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών, στελεχών του δημόσιου τομέα και συνδικαλιστών τα προνόμιά της... Η απελευθέρωση των αγορών, η πώληση μετοχών των δημοσίων επιχειρήσεων, η διαχείριση των αναπτυξιακών κονδυλίων, ακόμη και η διοργάνωση της Ολυμπιάδας, περνούν από τα χέρια της ίδιας μικρής κάστας που αξιοποιεί τα προνόμια του σημερινού καθεστώτος» (Μπάμπης Παπαδημητρίου - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ιδεολογικές συγκλίσεις...«Ο φυσικός εταίρος των φιλελεύθερων στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άλλος από ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υπό την ιδεολογική ομπρέλα της "συμμετοχικής δημοκρατίας". Η συμμαχία αυτή δεν είναι συγκυριακή, αλλά εκφράζει μια βαθύτερη ιδεολογική σύγκλιση... Οι φιλελεύθεροι (συμπεριλαμβανομένων φυσικά και κυρίως των Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου) θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά με αυτή την προοπτική. Το φλερτ με τη συντηρητική ΝΔ θα πρέπει να τελειώσει οριστικά, όπως ακριβώς και το φλερτ με το θατσερικό εθνικιστικό νεοφιλελευθερισμό» (Τάκης Μίχας - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τις απέρριψαν ξανά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (2021-12-02 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την επίθεση στις δίκαιες αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις (2017-11-22 00:00:00.0)
Νέες δηλώσεις «ξεπλύματος» της εγκληματικής Χρυσής Αυγής (2016-12-13 00:00:00.0)
Ζητούν τακτοποίηση των εκτάκτων στους ΟΤΑ (1999-06-11 00:00:00.0)
Απαγόρευση και των υποσχέσεων (1996-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ