Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Eurokinissi

Πολλά προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει από προχτές όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους έχει ζητήσει να είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλώνονται - σύμφωνα με την ΕΜΥ - έως και σήμερα.

Στο Νομό Ιωαννίνων, χτες, από νωρίς το πρωί χιόνισε στην πόλη και στην ύπαιθρο. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν νωρίς το πρωί στο νομαρχιακό και επαρχιακό δίκτυο όλου του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη, καθώς δεν έγινε έγκαιρη επέμβαση της πολιτείας. Τα αυτοκίνητα σε όλο το δίκτυο κινούνταν με αλυσίδες σε αρκετά σημεία μέχρι αργά το απόγευμα. Ακόμα, εδώ και δύο μέρες γίνονται κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του νομού. Στο δρόμο από Κιπίνα προς Καλαρύτες και στη Λάβδανη παρά την επέμβαση των οχημάτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν σταματήσει.

Μέσα στην πόλη το πρωί δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Τα αστικά ΚΤΕΛ σταμάτησαν να κυκλοφορούν για δύο ώρες περίπου, από τις 8.00 έως τις 10.00, ενώ ακυρώθηκαν αρκετά πρωινά δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Κάποιοι οδηγοί χρησιμοποίησαν αλυσίδες. Μηχανήματα της Νομαρχίας Ιωαννίνων και πολλών δήμων εργάζονταν μέχρι αργά το απόγευμα ώστε να καθαρίσουν εντελώς οι δρόμοι από το χιόνι, ώστε να μη μετατραπεί τη νύχτα σε πάγο. Η πρόβλεψη της ΕΜΥ ήταν πως το βράδυ θα σταματούσε να χιονίζει και θα έπιαναν βοριάδες.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Πυκνό χιόνι έπεφτε μέχρι αργά το βράδυ σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους. Απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά, ενώ τμήμα της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά στο Νομό Θεσσαλονίκης καλύφθηκε από νερά λόγω υπερχείλισης χειμάρρου. Η Εγνατία οδός στο ρεύμα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη έκλεισε στο ύψος της Ρεντίνας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν από την παλιά οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης. Χιονόπτωση σημειωνόταν από το απόγευμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Λόγω των καιρικών συνθηκών σημειώνονταν ήδη κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.

Ζημιές υπέστησαν αρκετές αγροτικές περιοχές από τα χιόνια στην Ξάνθη, τη Ροδόπη και την Κομοτηνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ