Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΪΑΦΑ
Σε πρώτο πλάνο οι απαιτήσεις των ιδιωτών

Προσπάθεια να «διευκολυνθεί» η επέκταση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων προς όφελος των «επενδυτών» στους οποίους παραχωρήθηκαν

Η χιονοστιβάδα των επιμέρους σκανδάλων, που συνδέονται με το μέγα σκάνδαλο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, έφτασε μέχρι τα Λουτρά Καϊάφα στην Ηλεία, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει για την παράδοση της περιοχής στους ιδιώτες, προσπάθησε χτες να υποβαθμίσει τη σημασία της επιστολής που απέστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας, στην οποία αναφερόταν ότι η Λίμνη Καϊάφα δεν επικοινωνεί με τη θάλασσα. Η επιβεβαίωση από την υπηρεσία αυτού του εγγράφου θα έλυνε προβλήματα που σχετίζονται με τα σχέδια επέκτασης των ξενοδοχειακών μονάδων που παραχωρούνται στους ιδιώτες.

Την ίδια στιγμή, με κοινή ανακοίνωσή τους, τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης υποστηρίζουν ότι «το κλίμα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" έχουν προφανώς στόχο την αποτροπή της εισαγωγής της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έτσι την ακύρωση των προσπαθειών και του επιτυχημένου έργου της εταιρίας και της κυβέρνησης, που συνδυάζει την τουριστική αξιοποίηση και τις αποκρατικοποιήσεις». Επιχειρούν έτσι να περιορίσουν τη σημασία όσων αποκαλύπτονται και να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Ο Δ. Γεωργακόπουλος μίλησε χτες για μια τυπική αποστολή ενός εγγράφου που η τροποποίησή του αφέθηκε στην ευχέρεια του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας. Στην επίμαχη περιοχή, συνολικής έκτασης 5.460 στρεμμάτων, υπάρχουν ιαματικές πηγές, λίμνη έκτασης 1.500 στρεμμάτων, το Πευκοδάσος της Στροφιλιάς επιφάνειας 1.500 περίπου στρεμμάτων, αμμώδης ακτή μήκους 4 χιλιομέτρων. Στον τομέα των εγκαταστάσεων υπάρχουν τρία ξενοδοχεία, ένα καινούριο, ένα ημιτελές και ένα παλιό, ενοικιαζόμενα δωμάτια, υδροθεραπευτήριο.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ενωση Λαμπεϊέων Ηλείας, με αφορμή την υπόθεση Καϊάφα, αναφέρεται στο σχέδιο μετατροπής της Μονής Πορετσού σε ξενώνα προσκυνηματικού τουρισμού και ζητά να σταματήσει «το σκανδαλώδες προεκλογικό έργο που θα έχει βέβαιο θύμα το πανάρχαιο ιστορικό μνημείο και θα συντελεστεί εκεί ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ