Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δήλωσε πίστη στους νόμους της αγοράς!

Την ίδια στιγμή που οι (ν)τροπολογίες έρχονται στην επιφάνεια η μια μετά την άλλη και φανερώνουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο και ...κόστος τα μεγάλα συμφέροντα, ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να περιοδεύει ανά την Ελλάδα και προεκλογικά να δημαγωγεί δηλώνοντας: «Εμείς αλλάζουμε την κοινωνία, εμείς ανανεώνουμε τους θεσμούς»...

Στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού, ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι κάνει «ένα νέο ξεκίνημα», αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό θα στηριχτεί «στο μεγάλο έργο των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη». Για πολλοστή φορά, ο υπουργός Εξωτερικών, δίνοντας εξετάσεις και στο μεγάλο κεφάλαιο, υπεραμύνθηκε των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών των προκατόχων του.

Ολα στους ιδιώτες...

Στη «νέα εποχή» του Γ. Παπανδρέου ευνοούμενοι θα είναι και πάλι οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου το δήλωσε ευθαρσώς χτες από το ορυχείο λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς στην Πτολεμαΐδα. Αφού αρχικά σημείωσε ότι «η παραγωγή λιγνίτη αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα» και ότι «χάρη στο λιγνίτη έχουμε το φθηνότερο οικιακό και βιομηχανικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα το φθηνότερο στην ΕΕ». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα», προκειμένου «να μείνει ανταγωνιστική» και γι' αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να επιτρέψει την ανάπτυξη και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ώστε από το 7% που είναι σήμερα να φτάσουν στο 20%»... Ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου, υποσχέθηκε στο ιδιωτικό κεφάλαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει να εισβάλει ακόμα πιο πολύ στο ζωτικό τομέα της ενέργειας και φυσικά να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Κι όλα αυτά όταν εντελώς προκλητικά, είχε προηγουμένως αναφέρει στην ίδια ομιλία ότι «έχουμε δει περιοχές της γης όπου η υπερβολική νεοφιλελεύθερη αντιμετώπιση του τομέα της ενέργειας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους»...

Ο Γ. Παπανδρέου δε σταμάτησε όμως εκεί, πρότεινε οι πόροι «που διατίθενται από τη ΔΕΗ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ανταποδοτικό τέλος για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος να επενδυθούν στους τομείς της Παιδείας και της Απασχόλησης της νέας γενιάς»!! Ο υπουργός Εξωτερικών φιλοδοξεί να παραδώσει την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς φυσικά τους ανάλογους πόρους και όπως ο ίδιος ανέφερε αυτό θα γίνει μέσα «από την αξιοποίηση των μη κρατικών ΤΕΙ και ΑΕΙ»!

Συγχρόνως στη Δυτική Μακεδονία της φτώχειας και της μαζικής εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κοζάνη, αφού χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «κίνημα της προστασίας και της στοργής», μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι «η περιοχή αυτή θα γίνει ένας κόμβος συγκοινωνιακός, ένας κόμβος επικοινωνίας, ένας κόμβος ανάπτυξης της εναλλακτικής αγροτικής οικονομίας και υπαίθρου, του εναλλακτικού τουρισμού».

Ποιος αντιγράφει ποιον...

Παράλληλα, στην ομιλία του στην Κοζάνη και στην επιχείρηση της συντήρησης του κλίματος της πόλωσης, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, που τον είχε κατηγορήσει ότι ήταν απών στη συνεδρίαση της Βουλής την προηγούμενη Τετάρτη και ανέφερε: «Θέλει να φαντάζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είμαστε απόντες, ότι είμαι απών από τη χώρα, ότι είμαι απών από το Κοινοβούλιο. Μάλλον φοβούνται ότι είμαι παρών, ότι είμαι παρών εδώ μαζί σας». Συγχρόνως, ο ίδιος κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι «αντιγράφει το πρόγραμμά του». Οταν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού κατηγορούν ο ένας τον άλλο για... αντιγραφή, φανερώνουν ξεκάθαρα ότι έχουν αφετηρία την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Εξάλλου, αργά χτες το βράδυ, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Τρίκαλα, στην οποία συνέχισε την επίθεσή του προς τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ