Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Σάλος από τη δικομματική (ν)τροπολογία!

Η κυβέρνηση, τόσο διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα, όσο και της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα της τροπολογίας για το παράνομο ξενοδοχείο της Εκάλης και να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, φτάνοντας να μιλήσουν για... κλίμα σκανδαλολογίας του '89!

Σάλο και ταραχή και στους δύο πόλους του δικομματισμού δημιούργησε η έκταση που πήρε η χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ» για το σωρό των αμαρτωλών «φωτογραφικών» ρυθμίσεων που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα μεγάλα συμφέροντα και ιδιαίτερα γι' αυτή που φέρει την υπογραφή πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου και η οποία ψηφίστηκε με την έγκριση και της ΝΔ.

Οπως είναι γνωστό, με τη (ν)τροπολογία αυτή που υπέγραψαν ακόμη οι υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης, Κ. Σκανδαλίδης, Ε. Βενιζέλος, Α. Τσοχατζόπουλος και Β. Παπανδρέου, εγκρίνεται, κατά παρέκκλιση της υπάρχουσας νομοθεσίας, η λειτουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου σε περιοχής αμιγούς κατοικίας στην Εκάλη, της εταιρίας «MIRASOL» συμφερόντων Τζ. Μαμιδάκι. Μάλιστα, μόλις στις 26 Γενάρη 2004, εν μέσω πλήρους έντασης του σκανδάλου Πάχτα, έσπευσε να εκδώσει τη σχετική οικοδομική άδεια ολοκλήρωσης του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 30 κλινών, σε πείσμα αντίθετης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε πριν λίγους μήνες.

Η κυβέρνηση, τόσο διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα, όσο και της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, προσπάθησαν όχι μόνο να υποβαθμίσουν το θέμα, αλλά και να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες, φτάνοντας να μιλήσουν για... κλίμα σκανδαλολογίας του '89!

«Είναι ένα θέμα που το γνωρίζετε - δήλωσε συγκεκριμένα ο Χρ. Πρωτόπαππας. Δεν πιστεύω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ή οι άλλες δυνάμεις δεν το ήξεραν. Είναι ένα θέμα που έχει κλείσει και είχε συζητηθεί στο φως της ημέρας. Είχαν αναλυθεί τα επιχειρήματα. Είχε αποφασίσει το Κοινοβούλιο. Η σύνδεση και η επαναφορά αυτού του προβλήματος τώρα, είναι σαφές ότι αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας της σκανδαλολογίας. Κάποιοι θέλουν να τραβήξουν τη σκανδαλολογία μέχρι τις εκλογές. Κάποιοι θέλουν να μιμηθούν το 1989. Κάποιοι νομίζουν ότι θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν όρους αποδόμησης και ανακοπής του μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας που δημιουργεί ο Γιώργος Παπανδρέου»!

Κι όλα αυτά, λες και το θέμα είναι αν οι «φωτογραφικές» διατάξεις που εξυπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αυτή και πλήθος άλλων, συζητιούνται στο φως της ημέρας ή όχι. Εν πάση περιπτώσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ξέχασε» φαίνεται πως ο «Ρ» έφερε τώρα το θέμα, αφού μόλις πριν πέντε μέρες η υπουργός υπέγραψε, κατ' εφαρμογή της (ν)τροπολογίας, την οικοδομική άδεια.

Σε ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, οι οποίοι στην αρχή προσπάθησαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας αναληθέστατα ότι αυτοί καταψήφισαν την επίμαχη (ν)τροπολογία, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν και αυτοί να υποβαθμίσουν το θέμα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι έχουν και αυτοί «λερωμένη τη φωλιά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ