Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΕΚΑΛΗΣ
«Κατάργησαν τη νομιμότητα»

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο η επιβάρυνση που θα υποστεί το περιβάλλον από την κατασκευή του ξενοδοχείου και τις υπόλοιπες χρήσεις γύρω από αυτό, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για παρανομία, την οποία εμείς, δε θα νομιμοποιήσουμε».

Τα παραπάνω δήλωσε στο «Ρ» η κοινοτάρχης Εκάλης Β. Σπηλιωτοπούλου για το θέμα της τροπολογίας - με την οποία επιτρέπεται η δόμηση ξενοδοχείου υπερπολυτελείας συμφερόντων Μαμιδάκη - που κατατέθηκε πρόσφατα με την υπογραφή έξι πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η παράνομη δόμηση με κανέναν τρόπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καν, χωροταξικός σχεδιασμός», σημείωσε η κοινοτάρχης και συνέχισε: «Γύρω απ' αυτό το χώρο υπάρχουν 1.100 στρέμματα δάσους. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, τα περισσότερα θα καταστραφούν, αφού μιλάμε για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Ομως, σε αυτή την περίπτωση εγείρεται και ένα ουσιαστικό ζήτημα νομιμότητας». «Η κυρία υπουργός ΠΕΧΩΔΕ», τόνισε η Β. Σπηλιωτοπούλου, εμφανώς αγανακτισμένη, «αντικατέστησε την πολεοδομία και παρέκαμψε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι δυνατό να παρακάμπτεται με αυτό τον τρόπο το ΣτΕ, το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας;».

Στη συνέχεια, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και στις ενέργειες της κοινότητας, σημείωσε πως η κοινότητα έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να απαλλοτριώσει το εν λόγω κτίριο. «Αυτό το κτίριο υπάρχει από το 1968 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο για δύο μόλις χρόνια. Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε και από το 1995 μέχρι το 1999 ως Δημόσια Σχολή Νηπιαγωγών και Γυμνάσιο. Εκτοτε, η κοινότητα, έχει ζητήσει το κτίριο να απαλλοτριωθεί με στόχο να γίνει πολιτιστικό κέντρο, κάτι που στερείται η Εκάλη. Ωστόσο, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Και το ίδιο υπουργείο, όταν ήρθαν τα ιδιωτικά συμφέροντα, προσέτρεξε να τα εξυπηρετήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ