Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Θα «μετρήσει» η ψήφος στο ΚΚΕ!

Περιοδεία του Θ. Παφίλη στο νοσοκομείο «Αττικόν»

«H κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, η λαϊκή οικογένεια, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της ανοχής και της αντοχής. Να εκφράσουμε αυτή μας την αγανάκτηση και στην κάλπη, γυρίζοντας την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που μας έφεραν με την πολιτική τους σε αυτό το σημείο. Θα "μετρήσει" το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να βγουν "τραυματισμένοι" από αυτές τις εκλογές. Θα μετρήσει η ψήφος στο ΚΚΕ».

Το κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές απηύθυνε στους εργαζόμενους του Αττικού Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι ο υποψήφιος βουλευτής B' Αθήνας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη διάρκεια περιοδείας, που πραγματοποίησε χτες, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ.

Ο υποψήφιος βουλευτής περιόδευσε στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου και είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή Γ. Κόκκοβο. Απ' τη συνάντηση με τη διοίκηση αναδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως το νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων της υγειονομικά υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής. Σε λειτουργία βρίσκονται σήμερα 250 κλίνες, που προσφέρουν βραχεία ή ημερήσια νοσηλεία, αφού συνολικά στο νοσοκομείο υπάρχουν 750 γιατροί και εργαζόμενοι, ενώ για την πλήρη ανάπτυξη των 730 κλινών του απαιτούνται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενοι. Παρά τις ελλείψεις, το νοσοκομείο θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο για πρώτη μέρα επικουρική εφημερία μαζί με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Απ' την πλευρά του, ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θεωρούν αντιπαραγωγικές τις δαπάνες για την Υγεία και στα πλαίσια αυτά προχωρούν σε περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις, προωθούν τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια. «Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, θεωρεί την Υγεία δημόσιο αγαθό που πρέπει να παρέχεται από το κράτος δωρεάν και ισότιμα σε όλους τους κατοίκους της χώρας, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης».

Οι εργασιακές συνθήκες στο νοσοκομείο και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, οι πολιτικές εξελίξεις, ενόψει και των εκλογών ήταν τα θέματα που κουβέντιαζαν με τον υποψήφιο βουλευτή οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

«Χρειαζόμαστε προσωπικό και ικανοποιητικούς μισθούς», «Φέρνουν στα νοσοκομεία εποχιακό προσωπικό - λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία και έχουν ανάγκες κάποιους μήνες το χρόνο - για να μην τολμούν να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι», «Ξέρουμε τι σημαίνει να δουλεύεις ανασφάλιστος. Είμαστε στα STAGE και δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, χωρίς ένσημα, χωρίς ασφάλεια», έλεγαν οι εργαζόμενοι.

Στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προσπαθούν να μεταμφιεστούν προεκλογικά και μιλάνε για πρόοδο και ανάπτυξη, όταν έχουν ήδη πάρει δεσμεύσεις για το τι θα κάνουν την επόμενη μέρα, για τα μέτρα που θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν στη βασική πολιτική στρατηγική. Εμφανίζουν, συνέχισε, ως «επανάσταση» την ανασφάλιστη εργασία, τη μερική απασχόληση, το πάγωμα των μισθών, την αύξηση των νοσηλίων που θα τινάξει τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. «Κυβερνάνε τόσα χρόνια και τώρα βγαίνουν να εμφανιστούν ξανά ως σωτήρες. Πρόοδος είναι οι θέσεις του ΚΚΕ για σταθερή δουλιά, για μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση, για δημόσια Παιδεία. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα τους "τσούξει", θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μπούμε σε μια άλλη πορεία για το δικό μας όφελος, για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους τομείς», τόνισε ο Θ. Παφίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ