Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Να παλέψουμε όλοι για να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Την ανάγκη να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ μέσα από τις επικείμενες εκλογές σημείωσε στη διάρκεια παρέμβασής του στη χτεσινή εκδήλωση, ο Γιάννης Μπουτάρης, επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης: «Οπως ξέρετε, εγώ δεν ανήκω στο ΚΚΕ. Είμαι γεννημένος σ' αυτό που λέτε εσείς, στην πλουτοκρατία και τη βιομηχανία. Παρ' όλα αυτά αισθάνομαι ιδιαίτερα τιμημένος που μετέχω με τον Αγάπιο Σαχίνη και τη Χρυσούλα Γιαταγάνα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπώντας μια παράταξη - εγώ δε θα την έλεγα δημοκρατική, την έχουν ξεφτιλίσει τη λέξη τελευταία - η οποία είναι ξεκάθαρη σ' αυτά που θέλει, σ' αυτά που ζητάει, εναντιώνεται στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Η σημερινή μου παρουσία εδώ είναι συμβολική, αν μπορώ να περιαυτολογήσω. Ο συμβολισμός αυτός έχει την έννοια ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω. Ενα μόνο σκοπό έχουν και τα δύο κόμματα τελικά - έχει αποδειχθεί αυτό - πώς θα καθίσουνε στις καρέκλες. Κανέναν τους δεν ενδιαφέρει πώς αυτή η χώρα θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά.

Δεν πιστεύω ότι το ΚΚΕ μπορεί σ' αυτές τις εκλογές ή τις επόμενες να διεκδικήσει την εξουσία. Πιστεύω όμως ότι είναι απολύτως απαραίτητη η ενδυνάμωσή του, διότι το σύστημα έτσι όπως έχει καταλήξει, ή τον έναν ή τον άλλονε, είναι βαθύτατα απάνθρωπο. Πιστεύω ότι ένα δυνατό ΚΚΕ, άσχετα αν πιστεύει κάποιος ή όχι στην κομμουνιστική θεωρία, είναι αναγκαίο. Είναι μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου ότι πιστεύουνε πολύ βαθιά αυτά που πιστεύουνε, παλεύουνε γι' αυτά και νομίζω ότι πρέπει να παλέψουμε όλοι -είτε ανήκουμε είτε δεν ανήκουμε στο ΚΚΕ - για να έχει το ΚΚΕ μια εξαιρετικά καλή παρουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ