Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Δυναμικό «παρών» μέσα και έξω από τη Βουλή

Οι χαιρετισμοί των υποψηφίων βουλευτών

«Είμαστε δυο βουλευτές, ενώ οι άλλοι είναι πολλοί, όμως δεν αισθανόμαστε μοναξιά. Η πίστη μας σ' αυτό που κάνουμε και ο κόσμος που μας περιβάλλει μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, γιατί πίσω μας, όπως έλεγε κι ένα τραγούδι, έρχονται της Γης οι κολασμένοι. Σήμερα υπάρχουν οι άνεργοι, οι φτωχοί. Αυτοί είναι δίπλα μας έτσι που δεν περνάει στιγμή που να αισθανόμαστε μόνοι. Είναι όλοι αυτοί κι εμείς. Αισθανόμαστε ότι είμαστε πολλοί. Ζητάμε αυτή τη φορά να είμαστε περισσότεροι, γιατί τότε θα μπορούμε τη φωνή μας να την κάνουμε πιο ισχυρή. Θα έχουμε περισσότερους να κουβεντιάζουμε το σχέδιο της μάχης που δίνουμε», σημείωσε ο Γιώργος Χουρμουζιάδης βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Και τόνισε: «Ενότητα της Αριστεράς σημαίνει ισχυρή φωνή του ΚΚΕ μέσα στο Κοινοβούλιο. Γιατί το ΚΚΕ την ενότητα την έχει αποδείξει με την ιστορία, με τη δυνατότητα να επιζεί σε κρίσεις, σε προβλήματα, σε αλλαγές, σε εξορίες, σε παρανομίες. Δεν υπάρχει ισχυρότερο επιχείρημα».

«Οι σωστές θέσεις του κόμματός μας για τα προβλήματα μικρά και μεγάλα της χώρας, του λαού, αποτελούν τη δύναμη για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Το ΚΚΕ ήταν παρόν δυναμικά μέσα στη Βουλή, αλλά πιο δυναμικά εκτός Βουλής, εκεί που χτυπούσε η καρδιά του λαϊκού κινήματος, εκεί που οι εργάτες έδιναν τις μάχες για να μην κλείσουν τα εργοστάσια, για να μην αλλάξει το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις, εκεί που έδιναν τις μάχες οι αγρότες για να μην ξεκληριστούν, οι μικρομεσαίοι για να μην αφανιστούν, οι συνταξιούχοι για μια ικανοποιητική σύνταξη και εκεί που η νεολαία έδινε τη μάχη για καλύτερη ζωή και μόρφωση», ανέφερε ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. «Μέσα από την αντάμωση αυτή ο εργαζόμενος λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να αποφασίσει ποιον θα αφήσει και με ποιον θα πορευτεί», πρόσθεσε και κάλεσε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, να δώσει αποφασιστικά τη μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

«Ολοι όσοι σήμερα βιώνουν τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, αποτελούν ένα εν δυνάμει εκρηκτικό κοινωνικό δυναμικό που μέχρι σήμερα δεν είχε βρει την κατάλληλη πολιτική έκφρασή του. Κι εμείς κρίνουμε ότι σήμερα μπορεί να εκφραστεί από το Κόμμα που με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια μάχεται για την ανατροπή της», ανέφερε ο Κώστας Δρούτσας, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης. Και κατέληξε: «Θα δώσουμε τη μάχη να πείσουμε τους συμπολίτες ότι μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα είναι η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, με το ταυτόχρονο ψαλίδισμα των δυνάμεων του δικομματισμού που είναι δυνατόν να γίνει από τις κοινωνικές λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες ζουν στο πετσί τους αυτή την πολιτική».

Μήνυμα έστειλε ο Ηλίας Θερμός, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. «Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον της κοινωνίας, ενώ η "ταχτοποίηση" των εθνικών μας θεμάτων στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα θέσουν το μέλλον της εθνικής ανεξαρτησίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο επί τάπητος.

Μπορούμε να ορθώσουμε ένα φράγμα σ' αυτές τις πολιτικές και να αρχίσει επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση για τις πελατειακές και κομματικές πολιτικές της διαφθοράς, της διαπλοκής και της καθεστωτικής ηγεμονίας. Μπορούμε να απελευθερώσουμε τις εγκλωβισμένες κοινωνικές δυνάμεις, να δυναμώσουμε το λαϊκό μέτωπο, μια πορεία που θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον ηγεμονισμό του δικομματισμού. Η αποφασιστική ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση για το μέλλον της χώρας και του λαού μας», σημείωνε μεταξύ άλλων.

Ο Στέλιος Βαλανάς, υποψήφιος συνεργαζόμενος, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή σύμπνοια με τη ΝΔ, με την πολιτική τους, αλλά και με τη βοήθεια ενίοτε και άλλων δυνάμεων, όπως ο ΣΥΝ, υπηρετούν ξεκάθαρα τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ, της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση επιβάλλεται να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης. Να απαντήσουμε μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά».

Και κατέληξε: «Σήμερα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αυταπάτες. Απαιτείται η ενεργός συμμετοχή που θα κινητοποιήσει τις λαϊκές αντιστάσεις. Ο καθένας πρέπει να τοποθετηθεί αποφασιστικά με βάση την ουσία. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα, όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η απάντηση και η επιλογή. Η μαζική υπερψήφιση των συνδυασμών του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ