Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμήχανη η ΝΔ μπροστά στα προβλήματα της αγροτιάς

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην περιοχή, σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα παρακάτω:

«Η επίσκεψη-αστραπή του αρχηγού της ΝΔ, Κ. Καραμανλή, στις Ράχες Φθιώτιδας επιβεβαίωσε την αμηχανία της ΝΔ μπροστά στα προβλήματα της αγροτιάς και στην προοπτική επίλυσής τους, αφού η προσήλωσή της στις επιταγές της ΕΕ για συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και περιορισμό στην αγροτική παραγωγή είναι δεδομένη.

Ηταν πραγματικά τραγικό, ο αρχηγός της ΝΔ να ζητά την ψήφο της αγροτιάς για να συνεχίσει την ίδια πολιτική... Οι υποσχέσεις που έδωσε είναι χιλιοειπωμένες και δεν αλλάζουν το χαρακτήρα και το νόημα αυτών που πρεσβεύει.

Η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εργαλεία και εφόδια, η επί τριμήνου καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές και οι όποιες βελτιώσεις στη γραφειοκρατία του ΟΓΑ δεν αλλάζουν ουσιαστικά την κατάσταση και αν ακόμη υλοποιηθούν. Οταν ταυτόχρονα διακηρύσσεται η πίστη στην ΚΑΠ που οδηγεί σταθερά στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς... Οταν εκθειάζεται η πολιτική που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους βαμβακοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς και στα προβλήματά τους προτείνονται σαν ασπιρίνη οι αναδιαρθρώσεις.

Ο Κ. Καραμανλής δεν ήταν πειστικός και όταν ακόμα αναφέρθηκε σε διαχειριστικά λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που φυσικά δεν είναι η βασική αιτία των προβλημάτων της αγροτιάς ούτε ξένα προς τη λογική της ΝΔ, μια και οι δυο πατάνε σε δύο βάρκες. Στο λαό σκορπίζουν χαμόγελα και υποσχέσεις ενώ στο κεφάλαιο και στα μονοπώλια εκπληρώνουν κάθε απαίτηση.

Το ΚΚΕ σάς καλεί να τιμωρήσετε με την ψήφο σας αυτούς που σας εμπαίζουν. Να τους μαυρίσετε, αναδείχνοντας τη θέλησή σας για αγώνες ικανούς να φέρουν λύση στα προβλήματα και να διαμορφώσουν προοπτική ουσιαστικών αλλαγών.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική ψήφος διαμαρτυρίας στην πολιτική του δικομματισμού, που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί. Είναι η μοναδική ψήφος που κλείνει μέσα της την προοπτική να γίνει ο λαός αφέντης του τόπου του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ