Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Για να εκδικηθούμε για τα όνειρά μας

Συγκέντρωση νεολαίας χτες στη Νέα Σμύρνη

Από τη χτεσινή συζήτηση στο «Γαλαξία» στη Ν. Σμύρνη
Από τη χτεσινή συζήτηση στο «Γαλαξία» στη Ν. Σμύρνη
«Ψήφο στο ΚΚΕ για να εκδικηθούμε για τα όνειρά μας». Αυτό διατράνωσαν χτες οι εκατοντάδες νέες και νέοι που συγκεντρώθηκαν στο «Γαλαξία», στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ και γραμματέας της ΚΟΑ και ο Βασίλης Λέκκας υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

«Πρέπει να έρθουμε σε μια ισορροπία δουλιάς, διασκέδασης και μια ισορροπία επικοινωνίας με τους ανθρώπους, κάνοντας σαφές ότι ένα και ένα κάνουν δύο. Είναι πιο απλό να μιλάμε για τα καθημερινά πράγματα μεταξύ μας σε απλή γλώσσα, παρά να βρίσκουμε μεσάζοντες οι οποίοι αντί να κλείνουν την ψαλίδα την ανοίγουν όλο και περισσότερο. Δεν μπορεί να μιλάνε οι άνθρωποι για τα προβλήματα της δουλίας τους και αυτό να συζητιέται και να αποφασίζεται χωρίς τη συμμετοχή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λέκκας στο χαιρετισμό του. «Κανείς από τους εργαζόμενους δε θα είχε αντίρρηση να δουλέψει όσο πρέπει αν θα πληρωνόταν όσο έπρεπε. Εμείς πρέπει - συνέχισε - να πετύχουμε μεγάλο ποσοστό του ΚΚΕ για να μπορεί να παρεμβαίνει. Προτεραιότητά μας είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο. Δώστε ακόμα μια δύναμη στο ΚΚΕ να παίξει παρεμβατικό ρόλο».

Στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Αρβανιτάκης τόνισε ότι σε αυτή τη μάχη η αμφισβήτηση της νεολαίας πρέπει να μετατραπεί σε ανατρεπτική δύναμη για τα δύο μεγάλα κόμματα και σε ψήφο στο ΚΚΕ. «Παλεύουμε - είπε χαρακτηριστικά - για δημόσια δωρεάν Παιδεία, για κατάργηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση, για δημόσια δωρεάν Υγεία, για να καρπώνονται τον πλούτο αυτοί που τον παράγουν, για μόνιμη σταθερή εργασία, για ελεύθερο χρόνο στο μαθητή και στον εργαζόμενο». Στη συζήτηση που ακολούθησε οι ομιλητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα που αφορούν τη νεολαία, με κυρίαρχα την παιδεία και τα ναρκωτικά.

Στο βήμα διακρίνονται ο Δ. Αρβανιτάκης και ο Β. Λέκκας
Στο βήμα διακρίνονται ο Δ. Αρβανιτάκης και ο Β. Λέκκας
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τα ναρκωτικά, ο Β. Λέκκας τόνισε ότι στο θέμα αυτό ο άνθρωπος πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του, ενώ χαρακτήρισε το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ανυπόστατο. Ο Δ. Αρβανιτάκης με τη σειρά του υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει λύσεις, αλλά συντηρεί το πρόβλημα... «Δε μιλάνε για την υποστήριξη των κοινοτήτων απεξάρτησης, θέλουν μια νεολαία χωρίς όραμα. Εμείς λέμε "ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΟΧΙ στο διαχωρισμό"».

Τέλος ο Δ. Αρβανιτάκης αναφερόμενος στις εξαγγελίες για δήθεν κατάργηση ή τροποποίηση των πανελλήνιων εξετάσεων υποστήριξε ότι εμπαίζουν τους νέους για να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. «Το ΚΚΕ απαιτεί Παιδεία δημόσια και δωρεάν σε όλους τους τομείς και τις βαθμίδες, καθώς και ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση με ουσιαστικό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ