Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Διαμαρτύρονται και διεκδικούν

Από αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΜΣ, το 2002
Από αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΜΣ, το 2002
Στους δρόμους του αγώνα βρίσκονται και πάλι οι μουσικοί, οι οποίοι σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), οι μουσικοί των Μουσικών Συνόλων του Δήμου της Αθήνας, οι μουσικοί της ΕΡΤ, καθώς και αντιπροσωπείες από τους υπόλοιπους χώρους, όπου απασχολούνται μουσικοί, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στα γραφεία του ΠΜΣ (Σαπφούς 10, πλατεία Κουμουνδούρου).

Θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, στα υπουργεία Εσωτερικών και Τύπου, με τελικό προορισμό τη Βουλή και τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων. Θα επιδοθούν υπομνήματα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους μουσικούς. Ζητήματα ζωτικής σημασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο (ασφαλιστικές ρυθμίσεις, ζητήματα κοινωνικών παροχών, εργασιακές διαφορές, υπεράσπιση του συνταγματικού δικαιώματος στην εργασία).

Οπως αναφέρουν ενδεικτικά, «εδώ και μια δεκαετία, ούτε μια νομοθετική ρύθμιση, ούτε μια υπουργική απόφαση, ούτε μια εγκύκλιος δεν έχει συνταχθεί και εφαρμοστεί προς όφελος των μουσικών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα».

Καλούν, δε, «τις πολιτικές ηγεσίες να πάρουν σαφή θέση γι' αυτά τα ζητήματα, καθώς οι απόψεις τους θα κοινοποιηθούν σε όλους τους μουσικούς της χώρας πριν τις εκλογές, μέσω του περιοδικού του ΠΜΣ "Μουσικοί Ορίζοντες"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ