Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κάλεσμα των Αντιστασιακών

Ως «παλιός» αντιστασιακός, με την ιδιότητα και την ευθύνη του Α` αντιπροέδρου του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ, θέλω, σήμερα, κι εγώ να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή των χιλιάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας και να διαδηλώσω μαζί τους την πίστη μου στο τιμημένο ΚΚΕ, και την απόφαση όλων των «ασπρομάλληδων» της «παλιάς φρουράς» του ΕΑΜικού Κινήματος, αψηφώντας αρρώστιες και γεράματα, να δώσουμε και σ' αυτήν τη μεγάλη μάχη της εκλογικής αναμέτρησης με τα κόμματα του αντιδραστικού κατεστημένου, όλες μας τις δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές, για να βγάλουμε στη Βουλή ακόμα πιο δυνατό, σε ψήφους και σε έδρες, το Κάπα Κάπα Εψιλον. Το κόμμα των αγώνων και των θυσιών, στήριγμα και οδηγό του ελληνικού λαού, στον αγώνα του για ένα καλύτερο Αύριο της πατρίδας μας.

«

Μπροστά στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004», γράφουμε στο ΚΑΛΕΣΜΑ που απευθύνουμε προς όλο τον ελληνικό λαό, «οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας θα κάνουμε το χρέος μας. Καλούμε όλους τους αντιστασιακούς, ανάπηρους του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πολιτικούς πρόσφυγες, φυλακισμένους και εξορίστους (και εκείνους, που, για διάφορους λόγους, δε βρίσκονται σήμερα κοντά μας), πέρα από όποιες διαφορές, καθώς και όλους τους απογόνους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, να δώσουν το "παρών"! Να συστρατευθούμε, στο όνομα των μεγάλων ιδανικών για τα οποία πολεμήσαμε, και ενωμένοι, σαν ένας άνθρωπος, με πίστη και ενθουσιασμό, να ριχτούμε στην κρίσιμη μάχη.

Σε όλη την ιστορική διαδρομή μας, σε όλες τις σκληρές και δύσκολες καταστάσεις και δοκιμασίες που περάσαμε, η μόνη πολιτική δύναμη που στάθηκε στο πλευρό μας, ήταν το ΚΚΕ. Αυτό πρόβαλλε και συνεχίζει να προβάλει τα προβλήματα και τα αιτήματά μας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Αυτό πάλεψε και συνεχίζει πάντα να παλεύει μαζί μας. Ο,τι πετύχαμε έως τώρα, στη δική του, κυρίως, συμπαράσταση και βοήθεια το χρωστάμε. Το ΚΚΕ ήταν πάντα μαζί μας, σε όλους τους αγώνες, στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις μας. Αυτό θα είναι και στους μελλοντικούς αγώνες μας συμπαραστάτης και οδηγός μας».

Ας βροντοφωνάξουμε, λοιπόν, όλοι οι αντιστασιακοί, αλλά και όλοι οι Ελληνες δημοκράτες και πατριώτες: «ΟΧΙ στο δικομματισμό, καθώς και στα "κεντροαριστερά" ή "κεντροδεξιά" στηρίγματα και αναχώματα. Ψήφο κόκκινη και μπεσαλίδικη στο ΚΚΕ, το μόνο "γερό σανίδι", που απόμεινε στη σάπια πολιτική σκηνή της χώρας μας, όπου μπορεί να πατάει με σιγουριά και εμπιστοσύνη, και να στηρίξει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο Αύριο, αυτός ο καλός και αγαπημένος λαός, ο πάντοτε εξαπατημένος και προδομένος από τους διάφορους τυχάρπαστους αστούς πολιτικάντηδες, λιβανιστές και υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων"».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις κάλπες ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ (2015-07-02 00:00:00.0)
Τίμησαν την 70ή επέτειο της ΕΠΟΝ (2013-02-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2012-03-17 00:00:00.0)
Τίμησαν τους καπετάνιους της Εύβοιας (2009-11-13 00:00:00.0)
Διαχρονικά μηνύματα αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα (2008-12-02 00:00:00.0)
Οράματα και αξίες ανεξάντλητα (2002-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ