Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ποιο συνέδριο;

Ενα συνέδριο - και ειδικά ένα κομματικό συνέδριο - σημαίνει μια συνάθροιση ανθρώπων που συζητούν, που κουβεντιάζουν, που καταθέτουν σκέψεις και προτάσεις και που, τελικά, όλα αυτά οδηγούν σε ένα πρόγραμμα που αποτελεί κοινή συνισταμένη των συζητήσεων που προηγήθηκαν, με πλειοψηφίες και μειοψηφίες.

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η φιέστα που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ στο τέλος της βδομάδας έχει σχέση με συνέδριο;...

***

Στην καλύτερη περίπτωση, εδώ έχουμε μια συνάθροιση μερικών χιλιάδων κομματικών παραγόντων που θα λειτουργήσουν ως ακροατήριο χειροκροτητών για τις προεκλογικές ανάγκες του κ. Παπανδρέου.

Η χρησιμότητά τους, δηλαδή, φτάνει μέχρι τα όρια ενός τηλεοπτικού ντεκόρ, ώστε να υπάρξει ο δεύτερος γύρος της «τηλε-δημοκρατίας», που η πρώτη της φάση σημαδεύτηκε από τις εικόνες με τις φόρμες γυμναστικής και τα μελομακάρονα...

***

Συνεπώς έχουμε μια κομματική φιέστα, αντίστοιχη με τις προηγούμενες επί Σημίτη, απ' όπου γινόταν παρέλαση κρατικών «Μερσεντές» έξω από την αίθουσα των συναθροίσεων.

Η διαφορά είναι ότι, αυτή τη φορά, το επικοινωνιακό σόου θα έχει για «κλειδί» την εικόνα με τις κάλπες που θα στήσει ο μηχανισμός του κ. Παπανδρέου ώστε να προβληθεί από τις τηλεοράσεις το δήθεν «αθρόον» και το δήθεν «αυθόρμητον» της «συμμετοχής της κοινωνίας» στις εσωκομματικές τους εκλογές.

Αλλά αυτός δεν ήταν λόγος για να κουβαλήσουν τόσο κόσμο στην Αθήνα. Ας έστηναν μερικές κάλπες έξω από το κτίριο του MEGA, του ΑΝΤΕΝΝΑ, της ΝΕΤ κλπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ