Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συλλαλητήριο στην Αμφισσα, αγανάκτηση στην Πελοπόννησο

Συλλαλητήριο στα Χανιά

ΑΜΦΙΣΣΑ.- Μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους αγρότες η αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της ΕΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας διοργανώνει συλλαλητήριο ελαιοπαραγωγών, την Πέμπτη 5 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Λαού της Αμφισσας. Κύριο αίτημα - διεκδίκηση είναι η άμεση καταβολή της επιδότησης, χωρίς περικοπές, για το λάδι και τις ελιές.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣ Φωκίδας, «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Αντί οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας να αποζημιωθούν από την περσινή πρωτοφανή δακοπληξία της βρώσιμης ελιάς, που είχε ως αποτέλεσμα το 90% του καρπού να οδηγηθεί στα λιοτρίβια, καλούνται σήμερα να πληρώσουν τα σπασμένα της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Συναγερμός

Αγωνιστικός συναγερμός έχει σημάνει στον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας, μετά τα άσχημα παιχνίδια που συνεχίζει να παίζει η κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Γεωργίας Βαγγέλη Αργύρη, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Γενάρη θα ικανοποιήσει το αίτημα των ελαιοπαραγωγών, χτες, και ενώ όλα έδειχναν πως έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών θα έπαιρναν τα χρήματά τους, ενημερώθηκαν, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι από την Αγροτική Τράπεζα, πως το υπουργείο Γεωργίας καταθέτει στους λογαριασμούς μόνο το 60% της επιδότησης.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΔΣ της Παναιγιάλειας Ενωσης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών, που αρνήθηκαν να παραλάβουν τα χρήματα και προχωρούν σήμερα το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση με στόχο να προχωρήσουν άμεσα σε παναχαΐκό συλλαλητήριο.

Στα Χανιά

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο μεταξύ χτες το πρωί από ελαιοπαραγωγούς του Νομού Χανίων, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Οι αγρότες, που παραμένουν ακόμα απλήρωτοι, διεκδικούν το 100% των επιδοτήσεων στο λάδι και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν. Συγκεκριμένα, χτες νωρίς το πρωί δεκάδες αγρότες με τα αυτοκίνητά τους απέκλεισαν τον κόμβο Κλαδισού στην είσοδο της πόλης και στις 9.30 το πρωί με μηχανοκίνητη πορεία κατέληξαν στο κτίριο της Οικονομικής Εφορίας Χανίων, την οποία και απέκλεισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ