Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΣΕ
Αυξήσεις - φωτιά μέχρι και 48%!

Προεκλογικό τσουχτερό «χαράτσι» επιβάλλει η κυβέρνηση στο επιβατικό κοινό του ΟΣΕ, αυξάνοντας μέχρι και 48% τις τιμές των εισιτηρίων. Μεγάλες αυξήσεις «μαγειρεύονται» και για τα τιμολόγια των άλλων ΔΕΚΟ. Αν και ο χρόνος επιβολής των αυξήσεων στα τιμολόγια των άλλων ΔΕΚΟ δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθούν από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, είτε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Πάντως, η διοίκηση του ΟΣΕ ανακοίνωσε χτες επίσημα ότι οι νέες - τσουχτερές - αυξήσεις στα εισιτήρια θα ισχύσουν από τις 10 του Φλεβάρη 2004. Από την ημερομηνία αυτή, θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το καινούριο τμήμα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει τις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα.

Στην ουσία, το επιβατικό κοινό του ΟΣΕ καλείται πρώτο να πληρώσει ακριβά την πολυδιαφημισθείσα πρόσφατα - και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη - μείωση της χρονικής διάρκειας κατά περίπου μισή ώρα στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Οι αυξήσεις στα εισιτήρια πρώτης και δεύτερης θέσης φτάνουν έως και 11 ευρώ και αφορούν στο λεγόμενο «συμπλήρωμα εισιτηρίου» (στην ουσία «καπέλο» στο εισιτήριο).

Με τον ...αεροπορικού τύπου ναύλο, που αποφάσισε η διοίκηση του ΟΣΕ, οι τιμές στα εισιτήρια του Οργανισμού διαμορφώνονται ως εξής: Πρώτη θέση στα «εξπρές ιντερσίτι» από Αθήνα προς: Λαμία 29,10 ευρώ, Λάρισα 46,40 ευρώ και Θεσσαλονίκη 69,30 ευρώ. Για τη δεύτερη θέση οι τιμές είναι αντίστοιχα: 23,00 ευρώ, 36,70 ευρώ και 55,20 ευρώ.

Ανάλογες αυξήσεις επιβάλλονται και στα εισιτήρια των υπόλοιπων αμαξοστοιχιών «ιντερσίτι» στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που λόγω περισσότερων στάσεων διανύουν την απόσταση σε περισσότερη ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η διοίκηση του ΟΣΕ κάνει παραπλανητικά λόγο για «αναπροσαρμογές που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα συμπληρώματα ποιότητος στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη», λες και πρόκειται για ...συμπληρώματα υγιεινής διατροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ