Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ROC (ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ)
Σε υποχρεωτική άδεια οι υπάλληλοι

Ασχημα μπήκε ο Φλεβάρης για τους 140 υπαλλήλους της εταιρίας ROC του εφοπλιστή Ποταμιάνου, καθώς από την Κυριακή 1.2.2004 τέθηκαν από τον εφοπλιστή σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών μέχρι τις 12 Μάρτη! Ο εφοπλιστής, χρησιμοποιώντας ως ομήρους τόσο τους υπαλλήλους του όσο και τους 800 περίπου ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα κρουαζιερόπλοιά του, τα οποία είναι ακινητοποιημένα σε λιμάνια της Αμερικής, της Ν. Αφρικής, αλλά και στην Ελλάδα, αξιώνει λίγο - πολύ, να καλυφθούν από τον κρατικό κορβανά οι οικονομικές του υποχρεώσεις στο όνομα της... σωτηρίας της ελληνικής κρουαζιέρας. Η εταιρία τού εν λόγω εφοπλιστή φέρεται να καταρρέει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Βέβαια, παρόμοιες υποθέσεις έχει πληρώσει αρκετές η ναυτεργατική οικογένεια και οι υπάλληλοι όπου στη θέση εταιριών που... κατέρρευσαν οι εφοπλιστές έστησαν άλλες με άλλη επωνυμία και ξένη σημαία, προκειμένου να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους. Ειδικά από την 1η Γενάρη 1999 οπότε και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τέθηκε σε εφαρμογή ο διαλυτικός κανονισμός 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «απελευθερώνοντας» πλήρως την εφοπλιστική ασυδοσία στον τομέα της κρουαζιέρας, αυξάνοντας το σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εφοπλιστών, το έδαφος έγινε ιδιαίτερα πρόσφορο για τέτοιου είδους άθλια παιχνίδια.

Στο πλευρό του εφοπλιστή έχει ταχθεί ανεπιφύλακτα και η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και προσωπικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Βασιλόπουλος γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ και από τη ...δράση του στη ΓΣΕΕ. Προφανώς, ξεπληρώνοντας τώρα τα γραμμάτια της εξόφθαλμης υποστήριξης που του πρόσφερε ο Ποταμιάνος στη διάρκεια των τελευταίων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύνδεσμο, ο Θ. Βασιλόπουλος σπεύδει να αξιώσει το εξής: «Να αναλάβει η Πολιτεία - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - να καλύψει τους εργαζόμενους ασφαλιστικά και μισθολογικά για το επίμαχο διάστημα του ενάμιση μήνα, θεωρώντας την απαίτηση αυτή σαν ελάχιστη συμβολή της Πολιτείας, προκειμένου να κρατηθεί ένα κομμάτι της ναυτιλίας με σημαντική προσφορά στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας»!

Δηλαδή, να δοθούν και νέα προνόμια στον εφοπλιστή. Μάλιστα το ...αίτημα αυτό πρόβαλε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ και στη διάρκεια συνάντηση που έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας με την γραμματέα του υπουργείου Ιω. Πανοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ