Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «Λέοπαρντ» και πάλι στο προσκήνιο

Αντικείμενο δικομματικού και πάλι η υπόθεση της προμήθειας από τις Ενοπλες Δυνάμεις των νέων αρμάτων μάχης τύπου «Leopard 2». Το θέμα επανέφερε εκ νέου το γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Στο δημοσίευμα που αναφέρεται στην περίοδο που υπουργός Αμυνας ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος, γίνεται λόγος για διάθεση από την ανάδοχο εταιρία ποσού 60 εκατ. ευρώ (περίπου 20 δισ. δραχμές) για προμήθεια (μίζα) που κατευθύνθηκε σε παραλήπτες στην Ελλάδα.

Τη σκυτάλη από το γερμανικό περιοδικό την πήρε αμέσως ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας της ΝΔ, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας το δημοσίευμα δήλωσε πως «η συγκεκριμένη προμήθεια θεωρούμε ότι αποτελεί κλασική περίπτωση διαπλοκής και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», που τη χρεώνει και στον Γ. Παπανδρέου καθώς και «ο ίδιος, ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, προσυπέγραφε όλες αυτές τις αμαρτωλές προμήθειες και πολλές άλλες ακόμη».

Στο μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στη γερμανική δικαιοσύνη σε βάρος του περιοδικού «Spiegel». Ο Α. Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «σκανδαλολογία» και συνδέει το εν λόγω δημοσίευμα με το κλίμα της εποχής και σημειώνει ότι πρόκειται για «αυθαίρετες και ανυπόστατες αναφορές στο πρόσωπό μου, που στοχεύουν στο να με δυσφημίσουν, πλήττοντας παράλληλα τόσο εμένα, όσο όμως και τις θεσμικές διαδικασίες λειτουργίας της κυβέρνησης, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ