Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πολλαπλά προβλήματα από την υποχρηματοδότηση

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη και Κώστα Αβραμόπουλου

Την ανάγκη να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα που προωθούν την αχαλίνωτη εμπορευματοποίηση της Υγείας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των λαϊκών νοικοκυριών, επισήμαναν στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» ο βουλευτής του Κόμματος και υποψήφιος στη Β΄ Θεσσαλονίκης Αγγελος Τζέκης και ο Κώστας Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, που περιόδευσαν χτες στο χώρο.

Γιατροί και νοσηλευτές συζήτησαν με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, σαν συνέπεια της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας που προωθούν οι πολιτικές του δικομματισμού, με στόχο την παράδοσή της στα χέρια των ιδιωτών. Οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του «Παπανικολάου» είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να αναλογεί μια νοσηλεύτρια σε κάθε σαράντα ασθενείς, ενώ οι δυο όροφοι της καρδιολογικής κλινικής εξυπηρετούνται τις απογευματινές ώρες από μια μόνο νοσηλεύτρια. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και την απαξίωση της καρδιοχειρουργικής μονάδας, η οποία σήμερα υπολειτουργεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι και πρόσφατα ήταν μια από τις καλύτερες μονάδες στη χώρα.

Η φύλαξη και η καθαριότητα του Νοσοκομείου έχουν ήδη παραδοθεί σε εταιρίες εργολάβων, ενώ το ίδιο μεθοδεύεται και για τη σίτιση. Τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό επιχειρείται να μπαλωθούν με προγράμματα του ΟΑΕΔ, προωθώντας έτσι ακόμα παραπέρα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο χώρο της Υγείας.

«Τώρα είναι η ώρα να κάνει ο καθένας τον υπολογισμό του και να βγάλει τα συμπεράσματά του», τόνισε στους εργαζόμενους ο Αγγελος Τζέκης και σημείωσε ότι «το ιδιωτικό κεφάλαιο επενδύει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα κεφάλαια στον τομέα της Υγείας. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι προϋπόθεση, για να ισχυροποιηθεί ο αγώνας ενάντια στη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα».

Ο Κώστας Αβραμόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη βαρβαρότητα και να στηρίξουν στις εκλογές το ΚΚΕ. «Είμαστε το Κόμμα που δικαιούται να ζητάει την ψήφο σας, αφού ήμασταν πάντα μπροστά στους μεγάλους και μικρούς αγώνες των εργαζομένων και στο χώρο της Υγείας. Πρέπει η 8 του Μάρτη να βρει το δικομματισμό πιο αδύναμο και το ΚΚΕ ενισχυμένο», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ