Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Ξανά στο δρόμο ενάντια στην ανεργία

Τα σωματεία αποφάσισαν απεργία για την Πέμπτη και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ώρα 10.30 π.μ.

Ο εφιάλτης της ανεργίας,η οποία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχει χτυπήσει το απίστευτο ποσοστό του 90%, βγάζει ξανά στο δρόμο του αγώνα τους εργατοτεχνίτες. Με κυρίαρχο αίτημα «Δουλιά για όλους», τα αγωνιστικά Σωματεία της Ζώνης κήρυξαν για την Πέμπτη, 5 Φλεβάρη, 24ωρη απεργία. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, οι εργάτες θα συγκεντρωθούν, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτώντας να σταματήσει η πολιτική υπονόμευσης, τόσο της Ζώνης, όσο και γενικότερα της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη και της ΝΔ, προκειμένου να ενισχυθούν τα ναυπηγεία των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την απεργία έχουν κηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας και η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων του Κλάδου μας έχουν μήνες να κάνουν έστω και ένα μεροκάματο», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν τα Σωματεία, στην οποία τονίζουν την κοροϊδία στην οποία έχει επιδοθεί από πάνω η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδη, ο οποίος είχε δεσμευτεί να δώσει λύσεις, τόσο στη διάρκεια περιοδείας του μέσα στη Ζώνη πριν από δύο περίπου μήνες, όσο και στη συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο με τους εκπροσώπους των σωματείων στις 22 Γενάρη.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν τα σωματεία περιλαμβάνει τα αιτήματα: «Ξεκάθαρα εδώ και τώρα απαιτούμε να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να δοθεί λύση στο θέμα της δουλιάς. Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των ανέργων, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με 30 ένσημα την προηγούμενη διετία. Να εκδοθεί απόφαση για άμεση καταβολή έκτακτου επιδόματος ανεργίας, με μοναδική προϋπόθεση να το πάρουν όσοι πήραν και το προηγούμενο. Με Νομοθετική Πράξη πριν κλείσει η Βουλή να αλλάξει ο τρόπος τακτικής επιδότησης των ανέργων του κλάδου μας (πάγια θέση διεκδίκησής μας είναι με 100 ένσημα τη διετία να δικαιούνται οι άνεργοι τακτική επιδότηση ίση με το 80% των Συμβάσεων της Ν/Ζώνης). Αμεσα να ληφθεί απόφαση για εγκατάσταση δύο δεξαμενών στην Κυνοσούρα, εφόσον δημόσια έχουν εκφραστεί υπέρ ο υπουργός ΕΝ και ο πρόεδρος του ΟΛΠ».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν ακόμα να τεθεί σε εφαρμογή η εκκαθάριση του Μητρώου των εργοδοτών της Ζώνης, «για να μπει επιτέλους - όπως αναφέρεται - τέρμα στη μαύρη αγορά εργασίας, στην κλοπή ενσήμων και να τεθούν εκτός λειτουργίας δουλεμπορικά γραφεία που παριστάνουν επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ