Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Γυαλιά - καρφιά»

Για μια ακόμα φορά η αγωνιώδης και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια - με κινήσεις εντυπωσιασμού, ημίμετρα και ευχολόγια - των εχόντων συμφέροντα (οικονομικά, επιχειρηματικά, πολιτικά κλπ) να φτιασιδωθεί το πραγματικό πρόσωπο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πήγε «περίπατο». Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δε γίνεται «εν βρασμώ ψυχής». Το σύστημα είναι σάπιο και ως τέτοιο παράγει ανάλογα φαινόμενα - αποτελέσματα. Και όταν η γάγγραινα (που οι ίδιοι δημιούργησαν, για δικούς τους λόγους)... αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες, απλά εξαπλώνεται...

Στις προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες, ήρθε να προστεθεί άλλη μια, η «σπορά» του γηπέδου στον Πύργο με καρφιά! Η διαφορά της από τις προηγούμενες έγκειται μόνο στο πρωτότυπο του πράγματος. Κατά τ' άλλα - όπως και το έτερο επεισόδιο του σίριαλ, με τον πετροπόλεμο και τις καρεκλιές στην κερκίδα - έχει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά φαινομένων βίας. Προσχεδιασμένη αλητεία, σήψη, αδιαφορία αν προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά κλπ...

Ταυτόχρονα, όμως, αποτέλεσε την αφορμή για να επιβεβαιωθεί, ότι κάποιοι (όχι τυχαία) ασπάζονται τη λογική της καμήλας (βλέπουν μόνο την καμπούρα των άλλων) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ΠΑΕ Πανηλειακός καταδίκασε, με σκληρές μάλιστα φράσεις, όσα έγιναν. Και τα καρφιά και τις μάχες στην εξέδρα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε λάβρα ανακοίνωση, μόνο για τα καρφιά... Βέβαια τίποτα δεν είναι άσπρο - μαύρο. Το σύστημα είναι από μόνο του περίπλοκο και από τη φύση του αντιφατικό. Ετσι η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι το χειροκρότημα των «πράσινων» οπαδών (που φυσικά δεν είναι αμέτοχοι σε εκδηλώσεις βίας) προς τον Λυμπερόπουλο. Ομως τέτοιες (περιστασιακές) ενέργειες αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Στα αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός - με το νέο του απόκτημα, τον Γκονζάλες, στις εξέδρες - φυσιολογικά κέρδισε την προβληματική ΑΕΚ. Παραμένει λοιπόν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που πέρασε εύκολα και από τον Πύργο, χάρη κυρίως στον έξοχο Τζιοβάνι. Για ένα ακόμα παιχνίδι πάντως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απώλεια παίχτη. Ο Βενετίδης υπέστη ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και θ' απουσιάσει για περίπου 3 βδομάδες. Οσο για τους «κιτρινόμαυρους» ζουν στο δικό τους κωμικοτραγικό κόσμο. Αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού, Ιλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος σχεδόν πληρώνει για ν' αναλάβει. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του «έχω έρθει στην Ελλάδα για να δω την ΑΕΚ με δικά μου έξοδα». Το απόγευμα η διοίκηση, που διέψευδε ενδιαφέρον και επαφές, ανακοίνωσε την πρόσληψη (και μάνατζερ με δίπλωμα ΦΙΦΑ) ως το καλοκαίρι. Ολα αυτά όμως λίγο δείχνουν ν' απασχολούν τους περισσότερους σε σχέση με τις εξελίξεις στα ιδιοκτησιακο-διοικητικά.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί της Προοδευτικής και την ωριμότητά του, ξαναέγινε ισχυρό φαβορί για την τρίτη προνομιούχο θέση. Ενώ η έκπληξη, ως τώρα, του πρωταθλήματος, Χαλκηδόνα, πήρε μια «ψυχοφθόρα» αλλά και σημαντική νίκη. Ετσι δικαιούται να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα, όσο και αν τα στελέχη της προσπαθούν να το κρύψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ