Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την εκλογική μάχη και για την προοπτική της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής, δημοκρατικής συσπείρωσης και πάλης ανέπτυξε στην ομιλία του σε συγκέντρωση νεολαίας στην Καλλιθέα ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κάλεσε τους νέους και τις νέες να υπερψηφίσουν τα ενωτικά, αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

«Τελευταία, είπε ανάμεσα σε άλλα, κάποιοι μιλούν για συνεργασία στο χώρο της αριστεράς. Ιδιαίτερα ο ΣΥΝ πιπιλίζει την καραμέλα της εκλογικής συνεργασίας. Δεν είναι μόνον υποκριτική αυτή η τακτική του, αλλά είναι και πολιτικά ανέντιμη, αφού έχει απόφαση συνεδρίου ενάντια στη συνεργασία με το ΚΚΕ.

Η κοινή δράση, η συνεργασία, τα μέτωπα, οι συμπαρατάξεις είναι πάγια πολιτική του ΚΚΕ. Το Κόμμα μας έχει μιλήσει για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης. Για μια συμμαχία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που βασανιστικά οικοδομείται. Σ' αυτή τη συμμαχία ο ΣΥΝ δε χωράει. Ομως και σε μια εκλογική συνεργασία δεν μπορεί να είναι μέσα, διότι: Πρώτο, η πολιτική του κινείται στη λογική της ΕΕ, της ΟΝΕ, του Ευρωσυντάγματος, του Ευρωστρατού. Κοντολογίς κινείται στην τροχιά της "νέας τάξης". Δεύτερο, συνεργάστηκε το 2002 σε εκατοντάδες Δήμους και σε δεκάδες Νομαρχίες με το ΠΑΣΟΚ. Στήριξε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ και στην πολιτική που εφαρμόζουν στα όργανα της Αυτοδιοίκησης, που είναι πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μαζί, φυσικά, με τη ΝΔ. Και στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα σ' αυτή τη ρότα βαδίζει. Τρίτο, ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και συνεχίζει να υποστηρίζει την ωφελιμότητα αυτής της συνθήκης για τη χώρα μας.

«Αφού, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά, παραπλανητικά μιλά για συνεργασία. Οι λέξεις ενότητα, συνεργασία, ακούγονται εύηχα. Θέλει να προσεταιριστεί ανθρώπους, να προσποριστεί ψήφους από κάποιους ανένταχτους που από μια απόσταση παρακολουθούν τις εξελίξεις. Μια τέτοια συνεργασία όμως μπορεί να απογοητεύσει τους εργαζόμενους, ριζοσπάστες, τους αγωνιστές, καθώς την επομένη των εκλογών κάθε δύναμη θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο. Γιατί μια ευκαιριακή συγκόλληση, εκτός των άλλων, είναι πάντα όχι απλά επισφαλής, αλλά κινδυνεύει να γίνει μπούμερανγκ για το ίδιο το λαϊκό κίνημα», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής και στη συνέχεια δέχτηκε τις ερωτήσεις των νέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ