Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Γιατί με το ΚΚΕ»

Απάντηση υποψηφίων βουλευτών συνεργαζομένων με το ΚΚΕ στην ανακοίνωση που υπογράφει η Κομμουνιστική Ανανέωση

Με τον τίτλο «Γιατί με το ΚΚΕ», πέντε υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, που προέρχονται από τις τάξεις της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, έδωσαν στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η τελευταία συνεδρίαση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, στην οποία συμμετείχαμε, ανέδειξε μια βαθύτατη διαφορά γενικότερων πολιτικών προσανατολισμών και κατέληξε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ληφθεί κανενός είδους απόφαση για την οργάνωση. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός τέλματος. Επειδή πιστεύουμε ότι τόσο οι εκλογές στις 7 του Μάρτη, όσο και οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν μετά από αυτές επιβάλλουν την πολιτική δράση από την απραξία, μένοντας σταθεροί στην άποψή μας περί του "Μετώπου Κοινωνικών και Πολιτικών Δυνάμεων", επιλέξαμε, μετά την αποχώρησή μας, τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το ΚΚΕ, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτιά του και καλώντας στην υπερψήφισή τους.

Η συνωμοσιολογία, ο καταγγελτικός λόγος και η "ανακάλυψη" διαφορετικών προσεγγίσεων την ύστατη ώρα είναι στοιχεία που απάδουν μιας ιδεολογικοπολιτικής θεώρησης στην ουσία των πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση όλοι και όλα κρίνονται και θα κριθούν μέσα στο Κίνημα και από τον κόσμο της Αριστεράς.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

1. Ιορδάνης Παυλόσογλου (υποψήφιος Επικρατείας), Συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου.

2. Χρήστος Καραπάνος (υποψήφιος Β΄ Αθηνών), συνταξιούχος ΙΚΑ.

3. Στέλιος Βαλανάς (υποψήφιος Α΄ Θεσσαλονίκης), Δικηγόρος.

4. Παναγιώτης Παπαδόπουλος (υποψήφιος Β΄ Θεσσαλονίκης), εργαζόμενος στη ΔΕΗ.

5. Απόστολος Παπαδόπουλος (υποψήφιος Μαγνησίας), εργαζόμενος στον ΟΤΕ.

Η ως άνω ανακοίνωση έρχεται να απαντήσει σε ανακοίνωση που με ημερομηνία 1/2/2004 έδωσε στη δημοσιότητα η Κομμουνιστική Ανανέωση, στην οποία αναφέρεται ότι πληροφορήθηκαν έκπληκτοι από τον Τύπο ότι μέλη της Κομμουνιστικής Ανανέωσης συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Η συμμετοχή τους αυτή, με δεδομένη την απόφαση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης για μη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές - απόφαση την οποία όλοι είχαμε δεσμευτεί να σεβαστούμε - και για την οποία έγκαιρα είχαμε ενημερώσει την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, τελικά όχι μόνο ενισχύει τον ιδιοτελή παραγοντισμό, από τον οποίο υποφέρει στην εποχή μας το αριστερό κίνημα αλλά και τραυμάτισε, δυστυχώς σοβαρά, τις πολιτικές μας σχέσεις με το ΚΚΕ...". Και καταλήγει η ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης: "... Ο παρωχημένος ηγεμονισμός του μεγαλύτερου, η περιφρόνηση της ιδεολογίας και πολιτικής ταυτότητας των συμμάχων και η τακτική που αποβλέπει στο διεμβολισμό των άλλων δυνάμεων, όπως συνέβη, δυστυχώς, με τον προσεταιρισμό μελών της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βλάπτουν, όπως είναι ευνόητο, τόσο την υπόθεση των εκλογικών συνεργασιών όσο και κυρίως αυτήν του Μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Ο κόσμος της Αριστεράς έχει προ πολλού καταδικάσει τις αδιέξοδες αυτές πρακτικές που δυσφημούν την ιστορία, τις ιδέες και τα οράματα για μια νέα κοινωνία...»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ