Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΡΕΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Απειλείται η υγεία 200 οικογενειών!

Περιοδεία στην περιοχή πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά Γιάννης Πατσιλινάκος και Σωτήρης Παπασωτηρίου και είδαν από κοντά την απίστευτη αθλιότητα

Φόρα - παρτίδα τα λύματα στο δρόμο...
Φόρα - παρτίδα τα λύματα στο δρόμο...
Αμεσο κίνδυνο αντιμετωπίζει η υγεία 200 οικογενειών στην περιοχή Ρέστη της Σαλαμίνας! Πρόκειται για τους δικαιούχους των κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), οι οποίοι αποτελούν θύματα ενός καραμπινάτου σκανδάλου διαρκείας για το οποίο την ευθύνη φέρουν τόσο η κυβερνητική διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η δημοτική αρχή Σαλαμίνας και συγκεκριμένα ο δήμαρχος και «εκλεκτός» της ΝΔ, κ. Αγαπίου. Μέσα από τις αυλές των σπιτιών, σε ολόκληρο το συνοικισμό, ακόμα και μπροστά από την αυλή του νηπιαγωγείου της περιοχής αυτής, τρέχουν βρώμικα νερά, λύματα, εξαιτίας της έλλειψης αποχετεύσεων! Αυτή την αθλιότητα αντίκρισαν το περασμένο Σάββατο το πρωί, στη διάρκεια περιοδείας τους στην περιοχή, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια του Πειραιά Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος Περάματος, και Σωτήρης Παπασωτηρίου, πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου Σαλαμίνας.

Ο Οργανισμός παρέδωσε πριν 14 χρόνια τις κατοικίες στους δικαιούχους «μισερές» χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα! Από την άλλη πλευρά, ο δήμος έχει γυρίσει τελείως την πλάτη στους κατοίκους. Δηλώνει ...αδυναμία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ώστε να φτιαχτεί το κατάλληλο αποχετευτικό σύστημα. Αποτέλεσμα αυτών είναι παντού να κυριαρχεί η μπόχα, μεγάλοι και παιδιά να περπατούν μέσα σε πράσινα βρώμικα νερά, τα κουνούπια να κυριαρχούν χειμώνα-καλοκαίρι και σε κάθε σημείο να παραμονεύει η ηπατίτιδα.

Η περιοδεία των δύο υποψηφίων βουλευτών ξεκίνησε από το καφενείο της περιοχής. Μαζί τους ήταν στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Σαλαμίνας, ο επικεφαλής της αγωνιστικής δημοτικής κίνησης «Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας», Βασίλης Λεμπέσης, και ο Τάκης Βαρελάς, από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης και, όπως ο ίδιος δήλωσε, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ενώ συζητούν με τους κατοίκους στη Ρέστη
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ενώ συζητούν με τους κατοίκους στη Ρέστη
Οι κάτοικοι ήταν εξαγριωμένοι. Οπως καταγγέλθηκε από τους ίδιους, «προεκλογικά μας τάζουν και μετά μας ξεχνάνε. Ομως, τώρα δεν ξεγελιόμαστε». Καταγγέλθηκε ακόμα πως, εκτός των άλλων, τους κάνει συνεχώς μήνυση η Υγειονομία, λες και φταίνε αυτοί. «Πηγαίνουμε συνεχώς στα δικαστήρια. Δηλαδή μας ζητάνε και τα ρέστα. Τον τελευταίο μήνα πήγαμε 4 φορές! Και ευτυχώς, επειδή ακόμα δεν έχουν περάσει οι κατοικίες στην κυριότητά μας, αφού δεν τις έχουμε ξεχρεώσει, αθωωνόμαστε»! Είπαν ακόμα ότι βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους, κάθε βδομάδα σχεδόν καλούν το βυτίο για να αδειάσουν τις λιγοστές αποχετεύσεις, όμως την άλλη μέρα είναι πάλι γεμάτες αφού ανά πέντε κατοικίες υπάρχει μία αποχέτευση!

Ο Γ. Πατσιλινάκος κάλεσε τους κατοίκους να διεκδικήσουν λύση στο πρόβλημά τους δυναμικά και τόνισε ότι αυτό που ζουν αποτελεί μία ακόμα πτυχή της αντιλαϊκής, καθαρά ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Ολοι μαζί και άμεσα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απαιτήσετε να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση για την επίλυση του προβλήματος. Και από εκεί να απευθυνθείτε στο υπουργείο. Υπάρχει λύση και υπάρχουν χρήματα. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται άλλο η Σαλαμίνα τη μια με το αρδευτικό σύστημα και την άλλη με το αποχετευτικό. Δεν πάει άλλο δηλαδή. Δεν είναι δυνατόν η εγκατάσταση ενός ρολογιού της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα να κοστίζει 600 και 700 χιλιάδες και ολόκληρα οικόπεδα στο Πέραμα, που δόθηκαν με τα παραχωρητήρια από την προηγούμενη δημοτική αρχή στους κατοίκους, να κοστίζουν 300 χιλιάδες και να διαθέτουν νερό και αποχετευτικό σύστημα. Δυναμικά να διεκδικήσουμε λύσεις. Δυναμικά να πάμε και στις κάλπες. Με δυνατό ΚΚΕ, έχουμε δυνατούς αγώνες και περισσότερες κατακτήσεις».

...και στην πλατεία
...και στην πλατεία
Ανάλογα και ο Σ. Παπασωτηρίου επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στους αγώνες των κατοίκων «γιατί νιώθουμε το χρέος και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την προστασία της υγείας αυτού του κόσμου που ζει εδώ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαράτσι για υδρόμετρα - αποχέτευση στο Πήλιο (2016-05-14 00:00:00.0)
Οι σύγχρονοι ...«Σαλαμινομάχοι»! (2007-07-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-06-15 00:00:00.0)
Να υπερψηφιστεί ο αγωνιστικός συνδυασμός (2002-10-17 00:00:00.0)
Ο ενωμένος αγώνας θα ανατρέψει την κατάσταση (1998-08-12 00:00:00.0)
Πολίτες β' κατηγορίας στις Σέρρες (1998-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ