Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΡΕΒΕΖΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ

Φασιστικού τύπου επίθεση έγινε σε κλιμάκιο της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ, και Μπέττυ Τσούμα, στέλεχος της ΚΝΕ, κατά την περιοδεία τους στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας το πρωί της Τρίτης 3/2/04. Τραμπούκοι της Σχολής επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά, με βρισιές και σπρωξιές, στους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ, όταν εκείνοι μπήκαν στο χώρο του εστιατορίου για να διακινήσουν προεκλογικό υλικό.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι βουλευτές χτες το πρωί μπήκαν στο χώρο της ΑΕΝ για να διακινήσουν προεκλογικό υλικό που αφορούσε τη σχολή. Οταν έφτασαν στο χώρο του εστιατορίου όπου βρίσκονταν εκατοντάδες σπουδαστές, κάποιοι από τους σπουδαστές σηκώθηκαν πάνω και άρχισαν να βρίζουν τα μέλη του ΚΚΕ και να τους ζητούν να φύγουν, γιατί δήθεν τους διέκοπταν από το φαγητό... Και ενώ οι υποψήφιοι διακινούσαν υλικό στους σπουδαστές, σηκώθηκαν καμιά δεκαριά φασιστοειδή και άρχισαν να τους σπρώχνουν και να τους βρίζουν με το χειρότερο τρόπο. Τους ρωτούσαν φωνάζοντας, αν πήραν άδεια από το διοικητή για να κάνουν περιοδεία, ενώ ό,τι και αν τους έλεγαν οι υποψήφιοι εκείνοι συνέχιζαν να τους σπρώχνουν προς την έξοδο έως τον προαύλιο χώρο της Σχολής.

Σε όλη τη διάρκεια της φασιστικής επίθεσης ο διοικητής της ΑΕΝ Βλάχος Μιχάλης ήταν παρών και όχι μόνο δεν απέτρεψε την επίθεση αλλά με τον τρόπο του «έριχνε λάδι στη φωτιά». Ειρωνευόταν τους υποψηφίους καθώς τους έσπρωχναν οι τραμπούκοι και τους έλεγε ότι «εδώ είναι στρατιωτική σχολή» και πως δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στη σχολή. Μάλιστα, με επίδειξη του σώματός του... προσπάθησε να τρομοκρατήσει την Μπέττυ Τσούμα. Ο δε τραμπούκος που βρισκόταν δίπλα στο διοικητή της πήρε με τη βία τα φυλλάδια από τα χέρια σπάζοντάς της ένα δάχτυλο του χεριού. Στον Κ. Κωτσαντή την ίδια στιγμή είχαν επιτεθεί 5 φασίστες και τον έσπρωχναν. Για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, και στους σπουδαστές, κάποιοι από τους τραμπούκους χτυπούσαν με τα πιρούνια στα πιάτα δημιουργώντας θόρυβο. Προς το τέλος της συμπλοκής η ίδια ομάδα των τραμπούκων πέταξε δύο αβγά στο αυτοκίνητο των μελών του ΚΚΕ και όταν κάποιοι από τους σπουδαστές προσπάθησαν να πάρουν το μέρος του κλιμακίου του ΚΚΕ, οι τραμπούκοι άρχισαν να τους απειλούν. Κάποια στιγμή η Μπέττυ Τσούμα, απευθυνόμενη προς το διοικητή είπε: «Αυτά που λέει το ΚΚΕ είναι για το καλό των σπουδαστών, για να μη γίνουν φτηνό και ελεγχόμενο εργατικό δυναμικό στα χέρια των εφοπλιστών» και στη συνέχεια είπε στο διοικητή: «Οταν θα 'ρθει ο Αγούδημος εσύ θα προσκυνάς και όταν αυτοί θα πνίγονται σε πλοία σαν το "Σάμινα" εσύ θα κάθεσαι και θα γελάς»...

Η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου στο οποίο σημειώνει: «Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε από ομάδα εγκάθετων τραμπούκων φασιστικής νοοτροπίας με την ανοχή και την προτροπή της διοίκησης. Καταγγέλλουμε το Διοικητή της Σχολής Βλάχο Μιχάλη γιατί ήταν μπροστά στο συμβάν και πέρα από την ανοχή προέτρεπε με τον τρόπο του τον αρχηγό των τραμπούκων Βεργή Μάριο, να προβούν στις πιο πάνω βάναυσες ενέργειες. Εκτιμούμε ότι οι παραπάνω ενέργειες είναι απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα στις ΑΕΝ που τις θέλουν στρατικοποιημένες για να μπορούν να βγάζουν πειθήνιους μισοκαταρτισμένους εργαζόμενους προς εκμετάλλευση του εκάστοτε εφοπλιστή - πλοιοκτήτη.

Το ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές του παραβρέθηκε στην ΑΕΝ Πρέβεζας προτείνοντας τα παρακάτω:

  • Ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και μετεκπαίδευση
  • Η ναυτική εκπαίδευση να ενταχθεί στο υπουργείο Παιδείας
  • Οι ΑΕΝ να ενταχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση
  • Να αυξηθούν στο διπλάσιο τα κρατικά κονδύλια
  • Αποστρατικοποίηση των σχολών
  • Αναγνώριση και ισοτιμία των διπλωμάτων με τα αντίστοιχα της στεριάς

Ωστόσο από ό,τι φαίνεται, οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για ανασφάλιστη μαύρη εργασία στη νεολαία για τέσσερα χρόνια είναι και λογική του ΥΕΝ δίνοντας νέο μποναμά στους εφοπλιστές. Τα αποτελέσματα της παραπάνω πρότασης ασκήθηκαν με συμμετοχική τρομοκρατία στο ΚΚΕ γιατί αντιδράει στην πολιτική αυτή. Καλούμε τις τοπικές αρχές του νόμου Πρέβεζας, τους φορείς και τα κόμματα, την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ΕΝ να πάρουν θέση για αυτά τα μαύρα "φαινόμενα". Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δε θα σταματήσουμε στην όποια τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται».

Η ΝΕ μέσα στη βδομάδα θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΕΝ, ενώ το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας από τις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ