Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Απολύσεις και τρομοκρατία

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και ένα όργιο εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις της Λάρισας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται, ψευδώς και προκλητικά, ότι με την πολιτική της μειώνει το ποσοστό της ανεργίας.

Η τραγική κατάσταση, όμως, που βιώνουν και οι εργαζόμενοι του νομού καταδεικνύει το μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας, καθώς καθημερινά αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς ο αριθμός των ανέργων - στη Λάρισα ξεπερνούν τις 22.000 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι - η υποαπασχόληση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ενώ στους εργασιακούς χώρους οι εργοδότες, «πατώντας» στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, επιβάλλουν κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα των τελευταίων ημερών:

  • Στο εργοστάσιο έτοιμου ενδύματος «ΛΟΥΠΑΣ» που εδρεύει στη Φαλάνη Λάρισας, οι 60 εργαζόμενοί του πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
  • Στο εργοστάσιο επεξεργασίας φρούτων «ΑΣΕΠΤ» οι 220 περίπου εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες και η εργοδοσία αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι απαιτώντας να πάρουν τα χρήματά τους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
  • Στο εργοστάσιο πλαστικών ειδών «ΚΑΡΑΤΖΗΣ» η εργοδοσία απέλυσε, το τελευταίο διάστημα, 20 από τους 200 περίπου εργαζόμενους, ενώ απειλεί ότι θα διώξει και άλλους. Οι απολύσεις ξεκίνησαν από τότε που οι εργαζόμενοι έθεσαν επιτακτικά το αίτημα να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι και δύο συνδικαλίστριες, από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου της επιχείρησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ