Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ νέων δραματουργών

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων «Interplay Festival for Young Playwrights» για το 2004 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 1 έως 6 του Ιούνη.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι θεατρικοί συγγραφείς, για να μετάσχουν στο Φεστιβάλ, μαζί με άλλους νέους που θα επιλεγούν από τις χώρες τους και θα έρθουν στην Αθήνα, πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους έως και τις 15 του Μάρτη: 1) Στο θέατρο «Τόπος Αλλού» (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, ΤΚ 11361, Αθήνα) και 2) στο Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου (Σωζοπόλεως 20, ΤΚ 10446, Αθήνα). Για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν με τον σκηνοθέτη Νίκο Καμτσή, στα τηλέφωνα: 210-8656.004 ή 210-8254.600.

Δεκτά γίνονται όλα τα έργα (αρκεί να είναι ελληνικά) μονόπρακτα ή όχι, που γράφτηκαν από Ελληνες νέους θεατρικούς συγγραφείς 18-28 ετών. Οι επιλεγμένοι θεατρικοί συγγραφείς θα συμμετάσχουν σε ομάδες working groups, όπου θα συζητήσουν με έγκυρους θεατράνθρωπους από όλη την Ευρώπη το έργο τους, τον προβληματισμό τους, τη βάση της έμπνευσής τους, κ.ά. Το Φεστιβάλ αυτό είναι μια αξιόλογη διοργάνωση, η οποία δεν έχει στο επίκεντρό της την παράσταση ενός θεατρικού έργου αλλά τη συγγραφή του. Διοργανώνεται σε ένα διαφορετικό κράτος κάθε χρόνο και σ' αυτό συμμετέχουν νέοι θεατρικοί συγγραφείς (18-28 ετών), οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό στις χώρες τους. Τα έργα τους επιλέγονται και κρίνονται από επιτροπή θεατράνθρωπων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ευρωπαϊκό κομμάτι του Φεστιβάλ είναι το πιο δυναμικό, με τις πιο πολλές και αξιόλογες αντιπροσωπείες και με τα καλύτερα συγγραφικά-θεατρικά αποτελέσματα. Να αναφερθεί ότι εκπρόσωπος της Ολλανδίας είναι το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, της Αγγλίας το Royal Court School of Theatre Writers κλπ. Στην Ελλάδα, η διοργάνωσή του για το 2004 ανατέθηκε στο θέατρο «Τόπος Αλλού» και στο Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, το οποίο συμμετέχει στο κεντρικό συμβούλιο των εκπροσώπων του Interplay.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ