Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Κάλλιο αργά παρά αργότερα»

Ο Χάρι Σάνμπορν (Τζακ Νίκολσον) βγαίνει μόνο με γυναίκες που μετράνε λιγότερα από 30 χρόνια. Ομως την ώρα που περίμενε ότι θα εξελισσόταν ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο με την πιο πρόσφατη κατάκτησή του, τη Μαρίν, ξαφνικά νιώθει έντονους πόνους στο στήθος του. Η μητέρα της Μαρίν, η Ερικα Μπάρι, μια πετυχημένη θεατρική συγγραφέας που έχει πάρει διαζύγιο, συμφωνεί απρόθυμα να κουράρει τον Χάρι μέχρι να σταθεί πάλι στα πόδια του. Από τη στιγμή που μένουν μόνοι, ο Χάρι νιώθει έκπληκτος γιατί έλκεται από την Ερικα. Αλλά κι η Ερικα παρά τις αρχικές διαμαρτυρίες της για τον Χάρι, νιώθει ότι κοντά του ανακαλύπτει ξανά την αγάπη. Τα ερωτικά μπλεξίματα όμως γίνονται πιο έντονα όταν αρχίζει να φλερτάρει την Ερικα κι ο 30χρονος γοητευτικός γιατρός του Χάρι. Από τη στιγμή που γίνεται καλά, ο Χάρι επιστρέφει όχι μόνο στο σπίτι του, αλλά και στις παλιές του συνήθειες. Ομως, όταν τα αισθήματά του για την Ερικα αποδεικνύονται πιο δυνατά απ' ό,τι νόμιζε, ο Χάρι πρέπει να αποδεχτεί τις αλλαγές στον τρόπο που ερωτεύεται, αν θέλει να την κερδίσει...

«Κάλλιο αργά παρά αργότερα», ανθρώπινες σχέσεις και μέση ηλικία. Η Νάνσι Μάγιερς αναρωτιέται αν ο έρωτας έχει ηλικία και βάζει δυο μεσήλικες, να απαντήσουν το μέγα ερώτημα. «Πιασάρικο» θέμα, μεγάλοι πρωταγωνιστές, ένα σενάριο που δεν κολλάει, αλλά δεν εντυπωσιάζει και μια σκηνοθεσία προσαρμοσμένη στην ατμόσφαιρα της ρομαντικής κωμωδίας... Οχι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά ούτε και αδιάφορο. Ο Τζακ Νίκολσον σε κάτι που σπάνια τον βλέπουμε και ο Κιάνου Ριβς στο ρόλο του αντι-εραστή.

«Something's gotta give»

Ρομαντική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Νάνσι Μάγιερς. Με τους: Τζακ Νίκολσον, Κιάνου Ριβς, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Αμάντα Πιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ