Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«21 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ»

Τα «21 γραμμάρια» εξερευνούν τρεις ταλαιπωρημένες υπάρξεις, τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά. Ο καθηγητής Πολ Ρίβερς και η γυναίκα του Μέρι βρίσκουν ότι η σχέση τους ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτός είναι θανατηφόρα άρρωστος και περιμένει μόσχευμα καρδιάς, ενώ αυτή ελπίζει να μείνει έγκυος στο παιδί του μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Εχοντας ωριμάσει από το απερίσκεπτο παρελθόν της, η Κριστίνα Πεκ πληρεί με επιτυχία το ρόλο της μεγαλύτερης αδελφής της Κλαούντια, συζύγου του Μάικλ και στοργικής μητέρας για δυο κοριτσάκια. Η οικογένειά της ακτινοβολεί ελπίδα και ευτυχία. Αρκετά χαμηλότερα στην κοινωνικο-οικονομική κλίμακα, ο πρώην κατάδικος Τζακ Τζόρντα και η γυναίκα του Μάριαν αγωνίζονται για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών τους, ενώ ο Τζακ διακηρύσσει εκ νέου την πίστη του στη θρησκεία.

Ενα τραγικό δυστύχημα που αριθμεί αρκετά θύματα τοποθετεί τα ζευγάρια αυτά σε κοινή τροχιά. Στις μέρες που έπονται του ατυχήματος ο Πολ θα έρθει αντιμέτωπος με την προοπτική του θανάτου, η Κριστίνα θα αναλάβει δράση ώστε να συμβιβαστεί με το παρόν και η πίστη του Τζακ θα δοκιμαστεί.

Τα «21 γραμμάρια» είναι η νέα ταινία του υποψήφιου για Οσκαρ Σκηνοθέτη («Χαμένες αγάπες») Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου. Καταπιάνεται με κάτι σίγουρο, το θάνατο, είτε τον φοβόμαστε, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα μας χτυπήσει την πόρτα και τη στιγμή εκείνη το σώμα μας θα γίνει 21 γραμμάρια ελαφρύτερο...

Οπως και στην πρώτη του ταινία, έτσι και εδώ ο χρόνος ορίζει την πλοκή. Η αφήγηση κάνει περάσματα από το παρελθόν και το παρόν στην πορεία της προς την υπόσχεση για λύτρωση στο μέλλον.

Ιστορία που σε αφήνει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Εικόνες και πλοκή δράσης σχεδόν «αόρατες» αλλά άκρως εντυπωσιακές και ένας τραβηγμένος ρεαλισμός... Μια εναλλαγή αντιθέσεων όπου η ζωή υμνείται μέσα από το θάνατο και ο θάνατος έρχεται αντιμέτωπος με τη ζωή... Αξίζει να τη δείτε γιατί και η σκληρότητα έχει το μεγαλείο της.

«21 Grams»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου. Με τους: Ναόμι Γουότς, Σον Πεν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Κλία Ντιβάλ, Μελίσα Λίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ