Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σεκιουριτάδες στο λιμάνι

Σε ένα απέραντο γκέτο μετατρέπεται το πρώτο λιμάνι της χώρας, αποκομμένο από το κοινωνικό σύνολο και εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ...μετόχων επιχειρηματιών! Στις εκατοντάδες κάμερες που έχουν αρχίσει να τοποθετούνται απ' άκρη σ' άκρη, στα ύποπτα καλώδια και αντιστάσεις που έχουν εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τους σιδερόφραχτους τοίχους του λιμανιού, τώρα έρχονται να προστεθούν και «μπράβοι» των εταιριών «σεκιούριτι»!

Χτες σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρεται ότι ο υπουργός, Γ. Πασχαλίδης, υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες εξουσιοδοτούνται 5 εταιρίες των «σεκιουριτάδων» «να διενεργούν την Αξιολόγηση της Ασφάλειας των Ελληνικών Λιμενικών εγκαταστάσεων από έκνομες ενέργειες»! Μάλιστα, χαρακτηρίζει αυτές τις εταιρίες των «φουσκωτών» «Οργανισμούς Ασφαλείας»!

Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με το δελτίο, ελήφθησαν «σύμφωνα με τον Κανονισμό ΧΙ - 2/1.16 της Δ.Σ. SOLAS - 74, όπως τροποποιήθηκε στη Διπλωματική Διάσκεψη του ΙΜΟ το Δεκέμβριο του 2002». Μάλιστα, αυτές οι εταιρίες ...«οργανισμοί»(!) θα έχουν τη δυνατότητα «να εκπονούν και τα αντίστοιχα Σχέδια Ασφάλειας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων της χώρας μας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα ISPS». Να σημειωθεί ότι ο κώδικας ISPS αφορά τόσο στα λιμάνια όσο και στα πλοία, τα οποία, με βάση τα μέτρα που προβλέπει, τα μετατρέπει σε πλωτά φρούρια-κάτεργα για τους ναυτεργάτες.

Οι ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν την ...ασφάλεια των λιμανιών έχουν τις επωνυμίες: ΓΟΥΑΚΕΝΧΑΝΤ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ, ASPIS SECURITY S.A., ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ SECURITY ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ, ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ SECURITY AE και ISDS Hellas AE...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ