Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Ζητούν επανένταξη στον κλάδο Υγείας του Ταμείου τους

Η Ομοσπονδία καλεί σε κινητοποιήσεις για την άμεση λύση του θέματος και καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη μη ικανοποίηση του αιτήματός τους

Να προχωρήσουν «σε έντονες διαμαρτυρίες στις κατά τόπους κυβερνητικές αρχές με κάθε μορφή αγώνα και υπομνήματα στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς» καλεί τις οργανώσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, προκειμένου οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών να υπαχθούν στον κλάδο Υγείας του Ταμείου τους. Παράλληλα καλεί τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, τον ΟΑΕΕ και όλες τις Ομοσπονδίες ΕΒΕ, να στηρίξουν το αίτημα.

Οι συνταξιούχοι ΕΒΕ σήμερα καλύπτονται για την περίθαλψή τους από το ΙΚΑ, στο οποίο ο ΟΑΕΕ καταβάλλει υψηλό αντίτιμο για τις υπηρεσίες του. Η Ομοσπονδία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η υπόθεση της επιστροφής των συνταξιούχων στην κάλυψη του Ταμείου τους εκκρεμεί από το 1993 και κάνει λόγο για «άρμεγμα του ΤΕΒΕ που μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 44 δισ. δραχμές και αυτό γιατί δεν υπάρχει σαφής πολιτική βούληση, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει αποκρυσταλλώσει οριστικά αν θα προχωρήσει σε ενιαίο φορέα υγείας».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα εξετάσει το θέμα με την προϋπόθεση ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών. Σχετικά με αυτό, η Ομοσπονδία αναφέρει: «πώς είναι δυνατόν να επιλύσει ο φορέας μας, το ΤΕΒΕ, την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, όταν το κράτος δεν εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις με το χρέος που ανέρχεται στα 114 δισ. δραχμές; Πώς είναι δυνατόν όταν και σήμερα δεν έχουμε επαρκές διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες;».

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει γίνει αναλογιστική μελέτη σύμφωνα με την οποία η επανένταξη των συνταξιούχων στον ΟΑΕΕ θα μειώσει στο μισό το κόστος περίθαλψης για το Ταμείο. Προσθέτει ότι από το 1993 και μετά, σωρεία σχετικών αποφάσεων ανατράπηκαν «και το τεράστιο θέμα που απασχολεί 400.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και 585.000 ασφαλισμένους που με δέος βλέπουν την έξοδό τους, βρίσκεται στις κυβερνητικές καλένδες».

Και καταλήγει η Ομοσπονδία: «Το όργιο εκπόνησης μελετών συνεχίζεται. Με πρόσφατη ανακοίνωση, ούτε λίγο ούτε πολύ, διαπίστωσαν ότι η επανένταξη στο φορέα θα είναι ζημιογόνα και ελλειμματική. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η υγεία του λαού μας δεν είναι εμπορεύσιμο είδος, είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει η πολιτεία να καλύψει οικονομικά τις παροχές Υγείας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με όποια αύξηση συμμετοχής στις παρεχόμενες φροντίδες Υγείας, ούτε σε μας, ούτε στους ασφαλισμένους συναδέλφους μας που αγκομαχάνε και διαλύονται με τα δυσβάσταχτα βάρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ