Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παραπέμπονται έξι για πλημμελήματα

Από κακουργήματα σε πλημμελήματα μετατράπηκαν οι κατηγορίες για 6 από τους συνολικά 27 διαδηλωτές που συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιούνη του 2003, ενώ 13 απαλλάχτηκαν.

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπει στο 3μελές Πλημμελειοδικείο τους: Γιώργο Αλεξιάδη, Ιωάννη Νοκολοβγένη, Γιώργο Κυριαζόπουλο, Γρηγόρη Δούκα, Μαρτίν Μαρτίνεζ Κάρλος και Ιάκωβο Μυλωνά με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε δημόσια συνάρθροιση πλήθους που διέπραξε βιαιοπραγίες.

Επίσης απαλλάσσει 13 διαδηλωτές οι οποίοι βαρύνονταν με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες, καθώς υιοθετεί πως δεν αποδεικνύεται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια. Μέσα σ' αυτούς και ο Σάιμον Τσάπμαν για τον οποίο το Συμβούλιο αποδέχτηκε τις εικόνες και φωτογραφίες από ΜΜΕ που έδειχναν ότι κουβαλούσε γαλάζιο σακίδιο και όχι μαύρο όπως αναφέρεται στην έκθεση κατάσχεσης, το οποίο περιείχε βόμβες μολότοφ.

Εξάλλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει το χωρισμό της υπόθεσης και την περαιτέρω ανάκριση για τις κακουργηματικές πράξεις που αποδίδονται στους Μιχάλη Τραϊκάπη, Δημήτρη Φλιούρα, Σπύρο Τσίτσα, Φραγκίσκο Ζουριδάκη, Τιμούρ Ποντρουσνιάκ, Σουλεϊμάν Ντανκντούκ, Περέζ Γκορέζ και Επαμεινώνδα Βασιλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ