Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εικόνα διάλυσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί από χτες οι Νομοί Ανατολικής Αττικής, Αχαΐας, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Στην Αττική, αποκομμένοι από τους γειτονικούς δήμους παραμένουν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Αττικής, όπως Βριλήσσια, Παλλήνη, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Αγιος Στέφανος, Νέο Ηράκλειο, Γλυκά Νερά, Παιανία, Μαρκόπουλο.

Στη Δυτική Αττική υπήρχαν δυσκολίες στη μετακίνηση στις κεντρικές αρτηρίες και συγκεκριμένα στην Αθηνών - Θηβών, στο δρόμο από Αλεποχώρι προς Μέγαρα και από Δερβενοχώρια προς Ελευσίνα. Σύμφωνα με τη νομαρχία, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης οι δρόμοι ξαναπάγωναν αμέσως. Ωστόσο, τα μηχανήματα δεν αρκούσαν και για το περιφερειακό δίκτυο.

Στην Ανατολική Αττική πρόβλημα υπήρξε στην πρόσβαση προς το Νταού Πεντέλης, όπου επιστρατεύτηκε ένα ερπυστριοφόρο.

Στη Λ. Μαραθώνος μέχρι αργά το μεσημέρι υπήρχαν ακινητοποιημένα πολλά αυτοκίνητα στο Πικέρμι, ενώ οι δρόμοι της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα έχουν πάνω από ένα μέτρο χιόνι.

Κλειστοί είναι επίσης η λεωφόρος Αθηνών - Σουνίου, η Διονύσου προς Νέα Μάκρη, οι δρόμοι προς Νέα και Παλαιά Πεντέλη, από το τελεφερίκ της Πάρνηθας και πάνω, από Σπάτα προς Ραφήνα, η εθνική Αθηνών -Λαμίας από το ύψος της Κηφισιάς και η οδός Αναπαύσεως προς Πόρτο Ράφτη. Κλειστή και η περιφερειακή Υμηττού προς Αττική οδό και η παλαιά Εθνική Αθηνών - Θηβών.

Εγκλωβισμένοι

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, παρέμεναν εγκλωβισμένοι μέχρι χτες αργά το απόγευμα στα αυτοκίνητά τους και σε λεωφορεία των ΚΤΕΛ αρκετοί επιβάτες από τη Βαρυμπόμπη μέχρι και το «Σείριο».

Μόνο με αλυσίδες γινόταν η κίνηση στις λεωφόρους Ηρακλείου, Πεντέλης, Δεκελείας, Τατοΐου, Χαριλάου Τρικούπη, Μελισσίων και στην Περικλέους στο Μαρούσι προς Πεύκη, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Κατεχάκη και στην Ποσειδώνος.

Προβλήματα σε νοσοκομεία

Σημαντικό παραμένει το πρόβλημα σχετικά με τον εφοδιασμό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με οξυγόνο, καθώς τα οχήματα που μετέφεραν προμήθειες είχαν εγκλωβιστεί στην Τανάγρα. Επίσης, αρκετά βυτιοφόρα που είχαν καύσιμα για νοσοκομεία δεν μπορούσαν να διασχίσουν τη λεωφόρο Καβάλας. Αποκλεισμένο παραμένει το Νταού Πεντέλης ενώ οι δήμοι προσπαθούν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κλήσεις στο ΕΚΑΒ για συμπτώματα που χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομεία. Από νωρίς το πρωί εκτελούνταν κανονικά ορισμένα από τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ, ενώ μέχρι το μεσημέρι και με τον καθαρισμό δρόμων της Αθήνας, η κυκλοφορία των λεωφορείων είχε αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ