Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψευδές το «αμερικάνικο όνειρο»

Το έργο «True West» του Σαμ Σέπαρντ, που απομυθοποιεί το «αμερικάνικο όνειρο», ανεβάζεται σήμερα, στο «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης - Κ. Κουν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Τον εικαστικό συντονισμό και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Ζιάκας, τα σκηνικά ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, τη μουσική ο Στάθης Σκουρόπουλος, την κίνηση η Βάλια Παπαχρήστου, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

Σύγχρονοι Κάιν και Αβελ, οι ήρωες του έργου, ένας νέος σεναριογράφος, προστατευόμενος ενός παραγωγού του Χόλιγουντ, και ο μεγαλύτερος, τυχοδιώκτης, διαρρήκτης, αδελφός του, που συναντιούνται έπειτα από χρόνια στο σπίτι της μητέρας τους. Η σύγκρουση είναι βίαιη. Το έργο αναλύει τις οικογενειακές σχέσεις και επαναπροσδιορίζει την έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, φανερώνοντας ότι η τέχνη δεν είναι προνόμιο των καλλιτεχνών, αλλά κάθε ανθρώπου που φλέγεται από την αυθεντική ανάγκη της δημιουργίας.

Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Ζαβραδινός, Μανώλης Σκιαδάς, Αλέξανδρος Κλημόπουλος και Παναγιώτης Μπενέκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ