Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικές δημοσκοπήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με τις διαβόητες δημοσκοπήσεις - τόσο με τον τρόπο που αυτές διεξάγονται (περιεχόμενο και μορφή ερωτήσεων, κλπ., κλπ.), όσο και περισσότερο με τον τρόπο που εκμεταλλεύονται τα όποια ευρήματά τους οι κυρίαρχες δυνάμεις του χώρου της ενημέρωσης - έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν. Επανερχόμαστε σήμερα μόνο και μόνο γιατί τα όσα σχετικά συμβαίνουν βγάζουν «μάτι». Αναφερόμαστε - μεταξύ άλλων - στα τελευταία γκάλοπ, που παρουσιάζουν αυξημένο το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι μόνες εξελίξεις που στο μεταξύ μεσολάβησαν ήταν η ...«διεύρυνση» του κυβερνώντος κόμματος με Μάνο και Ανδριανόπουλο, μαζί με τα όσα προβλήματα δημιούργησε στις γραμμές του και η χιονόπτωση, μαζί με την ολοφάνερη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις αντίστοιχες ανάγκες.

Προφανώς, υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο, που ήδη ξεδιπλώνεται. Οι τελευταίες - πριν την απαγόρευση του σχετικού νόμου - δημοσκοπήσεις, θα βγάλουν τους δύο εκπροσώπους του δικομματισμού, και με ψηλά ποσοστά και με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, ώστε να καλλιεργηθεί η απαραίτητη δικομματική πόλωση και να επιχειρηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός εγκλωβισμός των ψηφοφόρων. Και μετά, θα ακολουθήσουν οι φήμες, οι ...πληροφορίες, οι διαδόσεις, κλπ., κλπ.

Πάντως, η απαξία των σχετικών δημοσκοπήσεων γίνεται φανερή και από το εξής γεγονός: Πριν από δύο μήνες έβγαζαν τον Κ. Σημίτη σαν τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πάνω και από τον Κ. Καραμανλή. Τώρα, ο Κ. Σημίτης παίρνει 6 - 7%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ